ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că în luna iunie va avea loc o discuție în privința unei posibile remanieri guvernamentale.
 
Fost consilier pe politică externă al lui Ponta, consultantul politic Radu Magdin spune că PSD pregătește o debarcare controlată a Guvernului condus de Sorin Grindeanu.Ultimele semnale date de președintele PSD Liviu Dragnea și primarul Capitalei Gabriela Firea indică o ruptură profundă între liderii social-democrați și prim-ministru.

Radu Magdin crede că o remaniere și chiar o debarcare a premierului nu pot fi excluse: „Asistăm din punctul meu de vedere la o debarcare controlată, în etape, a guvernării Grindeanu. Cred că este evident faptul că de câteva săptămâni lucrurile nu sunt în oala lor normală, nu există o comunicare optimă între președinția partidului și conducerea Executivului. În mod cert, Liviu Dragnea își dorește un alt premier, toate semnalele sunt acolo, de la știrile pe surse cu privire la mai mulți miniștri, care ar fi dispuși să-și dea demisia în alb, până la cel mai recent atac al primarului Gabriela Firea. Ținta din punctul meu de vedere nu este o remaniere pur și simplu, ci este vorba efectiv de un alt prim-ministru și o nouă echipă”.

Fostul conslier al lui Ponta explică la RFI de ce ar vrea Liviu Dragnea remanierea Guvernului.
 
„Cred că în primul rând, dorește să dea un semnal de putere, să arate foarte clar oamenilor că nu pot fi premier power player, jucător puternic la masă, fără binecuvântarea lui Liviu Dragnea și că puterea premierului derivă din puterea acordată de partid”, explică Radu Magdin.

Magdin are o ipoteză legată de cine i-ar putea lua locul lui Sorin Grindeanu, dacă acesta va fi debarcat. „Ar putea pune din punctul meu de vedere unul dintre comunicatorii săi cei mai vocali, Olguța Vasilescu. Cred că din această perspectivă și dacă e să ne uităm la tensiunile comunicaționale între anumiți miniștri și premier din ultima perioadă, eu o văd mai degrabă ca profil pe ministrul Muncii ca posibilă succesoare a actualului premier. În mod cert, domnul Dragnea își fidelizează echipa de conducere”, consideră consultantul politic.