ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentele din ultimele zile din țara noastră au reușit să împartă românii în două tabere, unii care acceptă legile adoptate de un Guvern ales legitin și alții care au ales să-și manifeste nemulțumirile în stradă.

Într-un editorial scris în Cotidianul, Cornel Nistorescu îl acuză pe președintele României de faptul că acesta face o propagandă ieșind în „fața poporului român și anunțând un fals”.

„Ați ieșit în fața poporului român să anunțați un fals. V-ați luat blana de patriot și ați anunțat cumplita veste a fuzionării DIICOT cu DNA, apoi ați încheiat, ca un propagandist, cu: „Jos mîinile de pe DNA!". Trecem deocamdată peste faptul că, din toate informațiile pe care le-am aflat, DNA este obedientă președintelui și în nici un caz PSD sau PNL. Din păcate, i-ați înșelat pe tinerii ieșiți să își exprime revolta, direcționîndu-le sentimentele către PSD (un partid pe care și ei și eu nu-l suportăm), pentru a vă spăla pe mîinile care vă stau și pe DNA, și pe SRI, chiar și pe CSM. Dar asta este altă poveste, lipsită, din păcate, de forța politică pregătită să demonstreze și să vă acuze public și oficial. PSD tremură în aceste zile, fapt care v-a împins să-i mai puneți în cîrcă un neadevăr. Că anticorupția (instrument prin care vă strîngeți adversarii cu ușa) urmează a fi sugrumată prin unificarea DIICOT cu DNA, pusă la cale de sîsîitul și antipaticul ministru al Justiției. Iar dumneavoastră, patriot, anticorupt și moderator, ați ieșit la microfon pentru a zice „Jos mîinile de pe DNA!".

Domnule președinte, fără DNA și fără SRI, sunteți un președinte nul. Nul, mediocru, dar periculos, care mușcă din prima dezinformare care-i ajunge sub nas, care agită lumea în numele unei alegații. Un site (EurActiv) a difuzat o știre care a fost apoi umflată de tele-favoritul dumneavoastră Rareș Bogdan (cel care marți noapte striga: „Distrugeți România, fire-ați ai dracului!"). Un alt site care vă iubește a scris: „O altă mișcare menită să anihileze procurorii este comasarea DNA cu DIICOT. Acest proiect e mai vechi și nu e clar cînd urmează să fie promovat, însă acesta este strict clasificat. Mutarea are ca scop înființarea unei noi instituții, ca modalitate de a impune noi procurori-șefi agreați de PSD. Numele cel mai vehiculat la conducerea noii structuri este Oana Schmidt-Hăineală, numită secretar de stat în Ministerul Justiției condus de Florin Iordache" (HotNews).

Nici măcar n-ați considerat obligatoriu să puneți un consilier să verifice! Și un amărît de primar de comună s-ar fi întrebat dacă o fi sau nu adevărat. Dumneavoastră, nu! Nici măcar n-ați reținut că o asemenea idee a trecut prin mintea Ralucăi Prună, pe care, spre rușinea dumneavoastră, ați numit-o ministru al Justiției în „guvernul meu". Sau știați despre falsitatea știrii pe care v-au produs-o amploaiații și ați folosit-o numai pentru a vă arăta dragul față de DNA? Mare mizerie, domnule președinte. Mare, mare mizerie și multă prostie se află în provocarea a sute de mii de oameni! Habar nu aveți ce nenorociri pot ieși din asta! Și de care sunteți responsabil!

Ce trădează acest „Jos mîinile de pe DNA!", domnule președinte? Faptul că nu înțelegeți mare lucru din ce se întîmplă în Justiție, sau faptul că vîrfurile ei vă sunt devotate? Ca să nu zic că, așa cum DNA se bucură să stați cu mîinile pe ea, același lucru s-a petrecut și în perioada în care ați coabitat și cu Livia Stanciu?”, a scris Cornel Nistorescu.

Vezi AICI editorialul complet

Adrian Severin: Relația noastră cu Statele Unite s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat / Conflictul SUA - Rusia este de fațadă și se vor înțelege. Dacă nu ești atent se vor înțelege pe seama celor mici