ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma evenimentelor petrecute în țară în ultima perioadă au ieșit la suprafață mai multe detalii ascunse pentru majoritatea populației.

Cornel Nistorescu a scris un editorial pentru Cotidianul în care a analizat un protocol pe care Adrian Năstase și Klaus Iohannis l-ar fi semnat încă din 2002.

„Am crezut ca un prost în „altfel de politică", în „punct și de la capăt". Acum nu mai vreau nimic. Între Iohannis și Băsescu, între el și Videanu sau Elena Udrea nu este nici o diferență. Un fel de Blejnar mai înalt și mai îngîndurat. La fel de poamă, la fel de lipsit de caracter, la fel de vînător de interese. Acum înțeleg și povestea caselor: nu este decît un crîmpei din foamea de nehalit a unui om disperat de putere. Se folosește de orice și de oricine pentru a-și atinge scopul. De SRI, de stradă, de DNA, de liberali, de (ha-ha-ha!) Adrian Năstase. Pe 13 iunie 2002, cei doi au semnat un protocol despre care am aflat destul de tîrziu. Ce prevede acesta?

„3. Părțile semnatare vor acționa pentru finalizarea procesului de retrocedare a proprietăților.

- Pe baza unui program național, se va acționa pentru încheierea, în linii generale, a înmânării titlurilor de proprietate pentru fondul funciar și fondul forestier până la 31 decembrie 2002. Membrii comunității germane vor fi tratați nediscriminatoriu. Pământul va fi retrocedat în natură; doar unde acest lucru nu este posibil, se va recurge la despăgubire.

- Se va adopta Legea privind acordarea de despăgubiri pentru imobilele solicitate și care nu pot fi restituite în natură conform prevederilor Legii nr. 10/2001 (octombrie 2002), ținând seama și de punctul de vedere al FDGR exprimat în cadrul unor consultări prealabile." (Protocol PSD – FDGR semnat de A. Năstase și K.W. Iohannis)

Cum să-i cedeze Adrian Năstase lui Iohannis o bucată atît de mare de cașcaval (adică proprietățile confiscate ale sașilor din România), fără nimic la schimb? Ce i-a oferit Iohannis? Trei rînduri și nimic mai mult:

„7. PSD și FDGR vor acționa pentru aplicarea corectă a Tratatului dintre România și RF Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa". (Protocol PSD – FDGR)

Mai pe șleau. Iohannis a deschis porțile PSD în Germania, unde PSD conta ca partid de foști comuniști și, pe deasupra, „corupt". Așa că Legea 66/2004 a fost un troc. Casele și proprietățile sașilor contra susținerii PSD în Europa. Ce găsim în Legea 66/2004?

„(1) Imobilele care au aparținut comunităților minorităților naționale din România și care au fost preluate în mod abuziv, cu sau fără titlu, de statul român, de organizațiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, în perioada 6 septembrie 1940 – 22 decembrie 1989, compuse din construcții împreună cu terenul aferent, existente în natură, se restituie foștilor proprietari în condițiile prezentei ordonanțe de urgență."
Cu o lege negociată ca între doi tovarăși de tunuri, se pune baza ocolirii unor prevederi din Convenția de Armistițiu și din Decretul-lege semnat de Regele Mihai pe 7 octombrie 1941. Ce contează! Năstase voia susținere la alegerile prezidențiale, susținere în Germania, intrare în Uniunea Europeană și uși deschise la Bruxelles.

Ce scrie mai tîrziu Adrian Năstase despre Klaus Iohannis?

„Iohannis rămâne pe același plan cu Vadim. Amândoi și-au invitat alegătorii, în mod surprinzător pentru mine, să-l voteze pe Băsescu. În final, vreau să-i precizez primarului Iohannis că, în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna, ci și caracterul cu lipsa de caracter."

Trădat de Iohannis, Năstase pierde partida și este înfundat de regimul Băsescu. Nu peste multă vreme, FDRG, printr-o acțiune semnată de Hans Klein (șeful FDRG Sibiu, subordonat al lui K. Iohannis), deschide acțiunea împotriva primăriei și obține o sentință (dubioasă și discutabilă, dar sentință) în baza căreia Forumul este „succesorul în drepturi" al organizației fasciste de drept public Grupul Etnic German, interzis prin decret regal în 1944.

Așa a deschis Klaus Iohannis poarta spre bunurile confiscate de la organizația naziștilor din România. Forumul și Biserica Evanghelică din Sibiu au început astfel recuperarea bunurilor predate Grupului Etnic German după 1940 și confiscate de statul român în 1944. Lista o găsiți în ziarul nostru de astăzi. Pe măsură ce vom descoperi și altele, le vom publica. Operațiunea de recuperare rămîne însă un model de învîrteală juridică ilegală”, a scris Cornel Nistorescu.