ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidele politice își pun la punct strategiile pentru alegerile parlamentare din toamnă, iar unele dintre programele formațunilor se aseamănă în unele cazuri.

Însă, cei de la Cotidianul.ro au descoperit faptul că există și cazuri când acestea sunt plagiate. Este vorba despre Statutul și Programul PRU, care ar conține numeroase pagini plagiate cuvânt cu cuvânt din documentele „Mișcării pentru România”, înregistrată de Marian Munteanu la Tribunalul București încă din 1991 și publicate în revista MIȘCAREA nr. 1 , martie 1992, susține sursa citată.

Aceștia au intrat și în posesia a două broșuri editate de „Mișcarea pentru România” înființată de Marian Munteanu și „Partidul România Unită”, condus de Bogdan Diaconu, în care plagiatul ar fi evident. Documentele MPR sunt publicate încă din 1998 pe pagina de web a lui Marian Munteanu la adresele:

http://www.munteanu.ro/Statutmpr.html


http://www.munteanu.ro/Programpr.html

Pentru comparație, pot fi încă accesate și documentele „Partidului România Unită” (PRU), la adresele:

http://www.partidulromaniaunita.org/doctrina/

http://www.partidulromaniaunita.org/statut/

Ce se întâmplă însă atunci când sunt puse față în față documentele originale și cele plagiate.

Iată, pentru început, două file din Programul „Mișcării pentru România” (MPR), în care sînt prezentate primele 4 puncte: „Bazele național-democrației”, „Concepția ontologică”, „Cunoașterea” și „Ființa umană”:

 

 

 

Iată cum arată și primele 4 puncte din Programul „Partidului România Unită” (PRU), care copiază cuvînt cu cuvînt textul din Programul „Mișcării pentru România” (MPR):

 


Se vor observa mici diferențe, în sensul că:
- Titlul capitolului „Ființa umană” a fost redefinit ca „Individ și Familie”.

- Cuvîntul „Adevărul” din programul MPR era scris cu majusculă, iar în programul PRU este scris cu literă mică, adică „adevărul”.

- În programul MPR, data proclamării „Declarației universale a drepturilor omului” este „10.12.1948”, iar în Programul PRU aceasta este „10 Decembrie 1948”!

- Pentru a sublinia și mai mult intenția furtului intelectual, cei de la PRU au schimbat formularea „Mișcarea se raportează la definirea liniei sale politice...” cu propoziția „Partidul România Unită se raportează la definirea liniei sale politice...”!

După cum se poate observa, în rest totul este identic, luat cu copy-paste din Programul „Mișcării pentru România” (MPR), scrie sursa citată.

 

Marian Munteanu a postat pe contul său de Facebook acest articol și a răspuns unei întrebări adresate de un utilizator.

„Conducerea PRU a ales să devină PSD. Cu PSD nu avem ce face. Să fie sănătoși. Alianța Noastră România are drumul ei”, a fost răspusul dat de Marian Munteanu pe contul său de Facebook unui utilizator care l-a întrebat ce va face în privința celor de la PRU.

 

Citește AICI articolul integral