ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele Armate ale României au fost în atenția opiniei publice în ultima vreme, mai ales prin prisma evenimentelor care se petrec în jurul granițelor. În acest sens, liderii politici au făcut legăminte pentru a spori bugetul Apărării.

Din păcate, însă, prea puține s-au făcut concret. Cotidianul Puterea trage un semnal de alarmă în ceea ce privește starea Forțelor Navale Române.

Astfel, din material aflăm că la un exercițiu comun cu alte forțe NATO, tehnica de luptă a cedat lamentabil.

"Unele mitraliere nu au tras, fiind nevoie de reparații cu… șurubelnița (!). Apoi, în fața unei șalupe care simula un atac asupra fregatei „Regina Maria”, avioanele anunțate că vor ataca nava în două minute au apărut la 20 de minute și la mare distanță de fregată ș.a.m.d., toate acestea în fața ministrului Apărării, Mircea Dușa", se arată în articol.

De asemenea, articolul aduce acuzații grave pentru comandanții flotilei navale. "De când a venit ăsta (comandantul Flotei, comandorul Tiberiu-Liviu Chodan – n.r.), e nenorocire. Se strâng toți (comandanții – n.r.) sus la ei la careu și se fac morți de beți. Seară de seară, praf. Ziua, să-i vezi cum stau pe punte și dau la pește”, afirmă Puterea.

În ceea ce privește raportul de forțe, în cazul unei invazii ruse, situația nu este deloc roză. "Cu un raport de 5-3, pentru ruși, în caz de confruntare navală, forțelor românești le rămâne varianta hărțuirii, a interceptării liniei de comunicaţii și a luptei de la distanță", scrie Puterea.
 
Pentru a citi articolul integral faceți click aici.