ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În esență aceasta este știrea zilei. S-a consemnat un dezastru pe linie înregistrat de structurile de forță ale statului în lupta lor cu democrația. Începând cu referendumul pentru demitrea lui băsescu, la care rezultatul a fost întors prin lovitură de stat, așa-zisele instituții ale statului și păpușarul din spatele lor - Ambasada SUA - pierd constant alegerile. Desigur, recuperează după aceea prin metodele consacrate, însă, la urne, pierd.

Exact același lucru se întâmpla și pe vremea comuniștilor. Pierdeau la urme, recuperau la numărătoare. În vremea democrației de fațadă e ceva mai greu cu falsificarea numărătorii astfel încât se adoptă metode cosmetizate: mai un roi de acoperiți băgați peste tot, mai un dosar penal, mai o agitație, mai o campanie de presă, s.a.m.d. 

Pentru ei esența deranjantă a problemei este că populația înțelege perfect ce i se-ntâmplă. În ciuda prafului aruncat în ochi, în ciuda propagandei deșănțate, a grupurilor de presiune și a bombelor detonate pe facebook, populația este perfect conștientă de ceea ce se petrece și refuză surogatele democratice. Aici este marea înfrângere.

Și-acum să vedem rapid care e poza. PNL-ul este clar într-un picaj liber. Strategiile băsiste de păcălire a electoratului - aceasta este singura „valoare” pe care au adus-o pedeliștii în partid - pur și simplu nu mai funcționează. Mantra „instituțiile statului” și „justiția independentă” nu mai mișcă pe nimeni. Faptul că cei acuzați de DNA - vajnicul agent electoral scos cu voioșie în campanie - au câștigat cu peste 70% arată că strategia cu justiția de fațadă a murit. 

PSD-ul nu a câștigat alegerile.

Articolul integral este disponibil AICI.