ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că atâta timp cât nu sunt recuperate și bunurile ilicite în dosarele care ajung în instanță și în care sunt condamnate personaje din mediul politic sau de afaceri din România, actul de justiție este incomplet.

Ideea de la care am pornit este că actul de justiție este incomplet atât timp cât nu am recuperat și bunurile ilicite. Pentru ca actul de justiție să fie credibil și complet este importantă nu doar pedeapsa care este acordată, dar și racuperarea bunurilor obținute ilicit pentru că altfel riscăm să slăbim actul de justiție, să slăbim forța deciziei sistemului judiciar”, a declarat premierul Dacian Cioloș la conferința Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor.

Cioloș a mai precizat că peste jumătate de miliard de euro, bani sau bunuri, trebuiesc readuse la bugetul de stat, bani care vor fi investiți în educație și sănătate.

„E vorba în România de peste jumătate de miliard de euro, bani sau bunuri în această valoare care trebuiesc readuse la bugetul de stat. Am decis să dăm și o țintă clară acestei acțiuni de recuperare a acestor bunuri, nu doar din perspectiva actului de justiție, dar și pentru a întoarce aceste resurse către cetățenii care au fost afectați de aceste acțiuni ilicite”, a explicat Cioloș.