ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi vândut miliardarului George Soros. Șeful Executivului a mărturisit că nu îl cunoaște pe acesta, însă, deputatul Victor Ponta și alți miniștri din cabinetul său par a-l cunoaște pe Soros, aceștia fotografiindu-se împreună.

„Eu nu-l cunosc pe acest domn (George Soros - n.r.). Sigur, am auzit din presă de dânsul și am citit despre dânsul. Nu am avut de-a face niciodată cu dânsul, în schimb am văzut că și fostul premier Ponta și alți miniștri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au întâlnit de mai multe ori. Nu știu ce au discutat cu dânsul atunci, dar tot ei sunt cei care vin acum și încearcă să arunce această imagine negativă asupra acestui guvern", a declarat Dacian Cioloș la Adevărul Live.

De asemenea, șeful Executivului a lămurit și acuzațiile potrivit cărora ar fi „vândut Bruxelles-ului", respingând aceste „teorii ale conspirației".

„Această tendință de a atinge coarda naționalistă din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuți și care au dus multe zone din România în sărăcie și care acum mulți dintre ei sunt cercetați penal pentru modul în care au gestionat banul public. Nu știu ce înseamnă din punctul lor de vedere a fi patriot și a fi român, dacă ajungi la astfel de situații și la astfel de rezultate. Aplici politici ca să ții zone din România în sărăcie", a mai spus Dacian Cioloș.

El a amintit de perioada în care a fost comisar european din partea României și a făcut reforma Politicii Agricole Comune. „Reforma Politicii Agricole Comune a luat bani de la cei cărora unii din țară spun că eu sunt vândut, am redus alocațiile bugetare din agricultură pentru a le crește pentru România și pentru alte țări din Europa de Est. Deci ăsta e modul în care eu sunt vândut Bruxelles-ului. Datorită credibilității am reușit să atragem investiții, să creem locuri de muncă în România și cred că România începe să devină credibilă și din acest punct de vedere", a menționat primul-ministru.