ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Salvați România i-a adresat, marți, o invitație formală lui Dacian Cioloș de a intra în USR, a declarat președintele partidului, Nicușor Dan, care a precizat că, în cazul se va hotărî până la Congresul formațiunii din luna mai, fostul premier poate să candideze la orice funcție.

Într-un interviu acordat RFI, Dan a spus că este important faptul  că „o majoritate îl dorește în USR (n.r. - pe Dacian Cioloș) și pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitație formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiții ar dori să vină”.

În opinia lui Nicușor Dan, există argumente pro și contra venirii fostului premier în partid. „Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate și ar face un transfer de credibilitate și ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro și ele sunt majoritare în USR”, a declarat liderul USR.  

„Argumentele minoritare sunt că prin diferența mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloș. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferența de imagine față de distanța față de PNL, atâta timp cât Dacian Cioloș a negociat cu PNL, a fost pe afișele PNL-ului, multă lume îl percepe apropiat de PNL în urma acestui fapt. Un alt argument este că există două categorii de public: una care este mai principială și nu vrea să vorbească de alianțe, de transfer de parlamentari și o altă categorie de public care spune orice e permis ca să batem PSD-ul. Și cumva, din declarațiile publice pe care domnul Cioloș le-a făcut a reieșit că viziunea sa este pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta, pentru a bate PSD-ul în 2019 și 2020”, spus Nicușor Dan la RFI.

În ceea ce privește posibilitatea ca lui Dacian Cioloș să i se ofere funcția de președinte al USR, Nicușor Dan a precizat că orice membru al formațiunii poate să candideze la orice funcție. „Noi o să avem un Congres în 12-14 mai la Cluj-Napoca și toate funcțiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate să candideze la orice funcție. Deci în situația în care domnul Cioloș vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcție”, a spus Dan.