ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parcul Văcărești este mistuit de incendii, însă Dacian Cioloș nu este nici până la această oră pus în temă cu situația de la fața locului.

O recunoaște chiar prim-ministrul, într-o postare pe Facebook. Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit recent în Parcul Văcărești, fiind stins de pompieri. Focul a distrus cel puțin două hectare.

Dacian Cioloș a oferit o explicație incredibilă cu privire la repetatele incendii de vegetație din Parcul Natural Văcărești.

"Înainte de a vă cere ajutorul trebuie să utilizez eu toate mijloacele pe care le am la dispoziție pentru a înțelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziții. Oricum, de un lucru fiți sigur: când am pus semnătura mea pe acea hotărâre de guvern care făcea din 'groapă' un parc natural, am făcut-o din convingere. Și o să fac tot ce ține de mine pentru ca lucrurile să evolueze în direcția lor naturală acolo. Sunt situații când omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja", a scris premierul Cioloș, marți, pe Facebook, într-un răspuns la o postare a lui Ciprian Muntele.

Acesta i-a transmis pe site-ul de socializare un mesaj premierului, în care a făcut referire la acțiunea de ecologizare din Parcul Văcărești de pe 30 iunie la care a participat și Dacian Cioloș.

"Eu sunt băiatul ăla care v-a făcut săptămâna trecută celebra poză de când ați strâns gunoaie în Parcul Natural Văcărești. Pe mine m-a impresionat mult gestul dumneavoastră, v-am crezut sincer și v-am admirat, deși sunt dintre cei care, visceral, au căpătat în timp reacții de respingere la tot ce vine din zona politică. În ziua aia am plecat acasă atât de liniștit, părea evident că urmează doar simple formalități pentru ca acel loc să fie definitiv salvat. Nu doar că locul ăla e departe de a fi salvat, dar acum am sentimentul că cineva îl vrea în continuare distrus. Și mă tem că de data asta pare foarte hotărât s-o și facă. Știți, în ultimele 24 de ore alte 3 incendii mari au avut loc în Parcul Văcărești. Ceea ce pentru noi, ăștia implicați cel puțin cu sufletul în proiectul ăsta, e trist, jignitor, e obositor și cam fără de speranță", a scris Ciprian Muntele.

El a precizat că soluțiile pentru reabilitarea zonei depind de oamenii din subordinea premierului.

Incendiile de vegetație au distrus o suprafață de peste 2.000 de metri pătrați în Parcul Natural Văcărești.