ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a precizat, luni, la Alba Iulia, că a avut mai multe discuții în ultimele luni cu conducerile partidelor En Marche, din Franța, și Ciudadanos, din Spania, pentru constituirea unui nou grup politic, de centru-dreapta, în viitorul Parlament European.

„Am văzut în aceste zile, în media, discuții legate de organizarea, în viitorul Parlament European, a grupurilor politice și vreau să confirm faptul că am avut negocieri deja, de două luni de zile, cu partide politice la nivel european, din state membre ale UE, interesate de constituirea unui grup politic nou în PE. Ca președinte al PLUS și cap de listă pentru Alianță, am avut discuții cu președintele En Marche și cu capul de listă pentru alegerile europarlamentare En Marche", a declarat, într-o conferință de presă, Dacian Cioloș.

„Sunt cele două mari partide (La Republique en Marche și Ciudadanos - n.r.) care au și ele această intenție de a contribui la coagularea unui grup politic nou, de centru-dreapta, în Parlamentul European. Discuțiile sunt avansate în această direcție. Pentru noi e clar că acesta este obiectivul politic pe care-l avem în Parlamentul European", a spus Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că și USR s-a raliat acestei poziții. Atât En Marche, partidul care l-a propulsat pe Emmanuel Macron, cât și Cetățenii (Ciudadanos) au poziții pro globalizare, în favoarea creării suprastatului european. „Cetățenii” au ca program, printre altele, lupta anti-corupție, legalizarea marijuanei și a eutanasiei, precum și scăderea taxelor pentru corporații.

În 2017, președintele „Cetățenilor”, Albert Rivera, a fost invitatul unei întâlniri a Grupului Bildenberg. În campania electorală ce a precedat ultimele alegeri generale din Spania, președintele „Cetățenilor”, a adus cu el la un miting mai multe sute de susținători ai homosexualității, în fața cărora a vorbit.(FOTO jos).

Atât partidul lui Macron, cât și „Cetățenii” dar și formațiunea lui Cioloș au semnat în septembrie trecut o declarație de formare a unei mișcări politice pro uniunea europeană, care să combată ascensiunea partidelor conservatoare, precum cele conduse de Matteo Salvini în Italia sau Viktor Orban în Ungaria.


Printre semnatarii scrisorii se mai găsesc liderul ALDE Guy Verhovstadt, fostul premier italian Matteo Renzi, dar și premierul Maltei.