ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele actor român Dan Puric sprijină partidul lui Marian Munteanu, Alianța Noastră România, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, adăugând că semnătura sa, „de puric, trebuie să înțepe pe cine trebuie”.

„Astăzi mi-am pus semnătura pe o chestie cinstită, sufletească românească. Semnătura pentru Marian a fost un act de igienă sufletească”, a spus Dan Puric.

Sprijinul pe care acesta l-a manifestat pentru Alianța Noastră a fost descris de actor ca un mod de „a aduna apele, că ne calcă ăștia în picioare, și să nu ne fie frică să fim români. Marian era să moară pentru condiția asta”.

Mai departe, Marian Munteanu a amintit de versurile poeziei „Scrisoare din Basarabia”, poem care susține constituția morală a legăturii pe care Marian Munteanu și Dan Puric o au cu România, după cum ne-au declarat cei doi, amintind de frumoasele versuri ale poetului:

Aflând că frate-mi ești, odată
Scăpai o lacrimă-n priviri
Ce-a fost pe loc și arestată
Și dusă-n ocnă la Sibiri.”

În ceea ce privește deznodământul acestui gest făcut de Puric, acesta a spus că „memoria lui Petre Țuțea trebuie să ne ajute de acolo, de dincolo pentru a scăpa de ticăloșii de azi”.