ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, de Ziua Națională a României, Dan Puric s-a aflat la Alba Iulia unde a lansat volumul său „Să fii român”.  După ceremonie, marele actor s-a întâlnit cu Marian Munteanu, cei doi acceptând să spună câteva cuvinte, în exclusivitate pentru ActiveNews.

Marian Munteanu a spus că Dan Puric face o „lucrare de dumirire” a românilor.

„Tot ceea ce face Dan Puric este vital, nu pentru redeșteptarea noastră, ci pentru dumirirea noastră. Este o vorbă veche pe care o spunea Petre Țuțea, care-l cita mereu pe Nae Ionescu și suna așa: 'omul nu devine, ci se dumirește'. Deci Dan asta face, face o lucrare de dumirire a oamenilor, care trebuie să ajungă la înțelegerea unor lucruri fundamentale, care pentru vechiul țăran erau lucruri elementare, firești. Trebuie să ne redobândim accesul la normalitate, aceasta este lucrarea lui Dan Puric pentru care îl iubim cu toții, îl prețuim și îi doresc din toată inima să continue, că tare bine face”, a declarat liderul Alianței Noastre România pentru ActiveNews.

Dan Puric, la rândul său, a afirmat singura șansă de refacere a țării este reprezentată de curentul național-creștin, pe care îl reprezintă Marian Munteanu.

 

„Fac și o mică corectură, Marian a spus că toată lumea mă iubește, dar nu este adevărat. Mă iubesc doar cei care doresc ca această țară să se întoarcă la matcă, iar Marian face parte din acești oameni. Cei care nu vor ca România să se pună pe picioare, în demnitatea ei, în toate drepturile ei, nu mă iubesc foarte mult. Nu avem nevoie de dragostea tuturor, ci de cinstea românească, și noi aici am venit să ne închinăm în fața cinstei românești, a demnității românești și a dreptului românesc de a fi dimpreună, de a fi uniți. Sunt convins că singurul culoar de refacere a țării este cel național-creștin, pe care Marian îl reprezintă. Nu ne putem reface fără o elită de această formație. Nu putem face România din vreascurile uscate ale țării, pe care le-am avut întotdeauna, decât dacă vrem să rămânem în aceeași improvizație istorică, debusolantă.
 
Cred că pe matca pe care Marian se străduie s-o facă, azi cu un procent mic, mâine cu o majoritate, noi toți suntem responsabili pentru tinerii noștri. Să nu fim copiii trecutului, ci părinții viitorului, așa cum zicea Don Quijote. Trecutul nostru comunist să-l lăsăm la o parte. Putem fi copiii trecutului, dacă trecutul este Marea Unire, martirii din închisorile comuniste și eroii neamului. Dar nu putem fi copiii acestui trecut comunist.Și vom pune de o naștere.La renaștere nu ne dau voie, așa că o luăm de la început.

Alba Iulia este epicentrul românismului nostru, aici unde a intrat Mihai Viteazu, aici unde au fost martirizați Horia, Cloșca și Crișan, aici unde s-a făcut marele act al Unirii”.
 
Conferința lui Dan Puric s-a terminat cu urarea: Trăiască România Mare!