ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CCR a avizat inițiativa constituțională care definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie cu unanimitate de voturi. Curtea a constatat că inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată «Lege de revizuire a Constituției României» îndeplinește condițiile prevăzute de art.150  și art.152 din Constituție. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului.

România nu ar fi prima țară în care cetățenii ar modifica Constituția pentru a proteja familia tradițională. Pentru a împiedica căsătoriile între persoane de același sex, astfel de măsuri constituționale s-au luat în Croația, Slovacia,  Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia și Ungaria. De asemenea, Rusia, Australia și India au interzis, căsătoriile homosexuale.
 
În România, mai multe proiecte pentru introducerea "parteneriatelor civile" între persoane de același sex au fost respinse de către Parlament. Principalele culte din România, în frunte cu Biserica Ortodoxă Română s-au pronunțat împotriva adoptării unei legislații care să permită căsătoriile între persoane de același sex.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe le-a cerut colegilor săi să se implice pentru ca referendumul să poată fi organizat împreună cu alegerile parlamentare din decembrie.

”Reabilitarea Parlamentului poate veni doar prin transpunerea în fapte a voinței populare. Românii vor referendum pentru Familie și nimeni nu are dreptul a se împotrivi unui astfel de act democratic ! Parlamentarii au obligația de a asculta vocea națiunii române, iar nu de a se încolona la presiunea anumitor organizații și trusturi cu agendă ideologică evidentă. Așadar, parcurgerea procedurii constituționale în această toamnă și programarea referendumului pentru Familie o dată cu alegerile legislative este un pas înainte spre întărirea democrației și recredibilizarea Parlamentului României!”, a scris deputatul pe pagina sa de Fecebook.