ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza refugiaților revine în atenție, în contextul dechiderii unei noi rute maritime a imigranților pe Marea Neagră.

Site-ul american Breitbart notează că autoritățile române au avertizat că o a patra rută a imgiranților s-ar putea deschide pe Marea Neagră, după ce țara noastră a înregistat în acest an o creștere de cinci ori a sosirilor refugiaților.

Această creștere a numărului de rute ale imigranților ilegali este un rezultat al restricțiilor de pe alte rute din Marea Mediterană. Spre exemplu, ruta din estul mării, între Turcia și Grecia, prin Marea Egee, a fost restricționată anul trecut ca urmare a acordului UE - Turcia în ce privește imigranții.

Apoi, ruta balcanică, folosită de imigranții ajunși în Grecia pentru a parcurge Macedonia și Serbia și apoi a intra în spațiul Schengen, prin Ungaria, a fost închisă după ce premierul maghiar Viktor Orban a dispus ridicarea unui gard la granița sudică a țării cu Serbia.

De asemenea, și ruta de imigranți din Mediterana centrală a fost restricționată recent, ca urmare a operațiunilor marinei libiene de patrulare a coastelor sale.

În aceste condiții, România riscă să devină o țară de tranzit a emigranților, iar măsurile pe care guvernul României ar trebui să le ia sunt urgente.

În acest sens, deputatul Daniel Gheorghe a transmisă o declarație despre măsurile greșite pe care le-a luat guvernul în privința migrației ilegale.

„Guvernul încalcă Constituția României
În ultima perioadă, Guvernul României a început să ia o serie de măsuri care, aplicate pe o perioadă lungă de timp, pot avea drept consecință transformarea României fie într-o țintă a imigrației în masă , fie mai curând într-un teritoriu de carantină al Uniunii Europene care să poată prelua în viitor fluxurile migratorii ilegale venite dinspre Orient spre Europa.
După reducerea gradului de alertă la granițe, fapt relatat de presă în această vară, a urmat reactivarea nemotivată, de către prim ministrul, Mihai Tudose, a unei structuri care ne duce cu gândul la invitarea migranților în România, denumită ,,Comitetul Interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților,, a venit rândul ministrului de externe, Teodor Meleșcanu să ne anunțe cum blajina Românie s-a oferit să preia 1942 de ,,refugiați,, din taberele din Grecia și Italia. Pun între ghilimele ,,refugiat,, deoarece trebuie să te rătăcești precum Ulise din mitologie ca, fugind de războiul civil din Siria să ajungi în haosul din Libia iar apoi peste Mediterana în Italia. Adevărații refugiați sunt în taberele din țări precum Turcia, Iordania ori Liban; ei merită toată protecția posibilă internațională și sunt oameni care fug din calea războiului cu demnitate, apărându-și viața și libertatea. În realitate, în Europa avem de-a face cu un val uriaș de migrație care are resorturi economice și care este încurajată de rețele mafiote de trafic de persoane, deseori responsabile de accidentele tragice care au loc pe mare.

În realitate, guvernul PSD-ALDE, vine să ne ofere o nouă probă din povestea provinciei ,,de la margine de imperiu,, unde ordinul ,,înaltei porți,, de la Bruxelles, nu se discută, ci se execută. Și se execută chiar dacă se încalcă paragraful 4 din articolul din articolul 3, intitulat ,,Teritoriul,, , al Constituției României care este foarte clar :
(4) ,,Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine.,,
Orice formă de preluare a unui grup masiv de persoane pe teritoriul României reprezintă o formă de strămutare a unor populații străine, putând fi catalogată inclusiv drept deportare. Dar atunci când este vorba de luat notă maximă la corectitudine politică, guvernul socialist condus de Mihai Tudose uită și de legea fundamentală a României.
Ministerul de Externe ne vorbește și de ,,solidaritate,, , principiu aparent generos dar care în esență este manipulat abil și înseamnă de fapt aliniere arbitrară la o serie de reguli și reglementări neconforme cu voința cetățenilor și legislația unei anume țări suverane. Dar oare Ministerul de Externe al României, preocupat acum de situația valului imigraționist din sudul Italiei, a fost la fel de solidar și cu româncele exploatate, violate și bătute în Sicilia, acolo unde autoritățile italiene nu știm nici acum cât interes au avut în aplicarea legii și cât au închis ochii în fața maltratării unor femei din România, venite de bună credință să muncească într-o țară parteneră în cadrul U.E ?
Despre ce solidaritate vorbim atunci când, în unele țări europene, muncitorii est-europeni sunt discriminați în fața imigranților non-europeni?

Despre ce solidaritate să discutăm când, România, deși are niște granițe securizate precum puține țări europene se pot lăuda, chiar și după prăbușirea frontierelor Schengen sub presiunea migrației și a traficului de persoane transcontinental, încă nu este ,,aptă,, să adere la spațiul Schengen din motive care țin clar de interese economice și politice ?
România nu își permite ,,luxul,, de a imita greșelile altor națiuni europene care au permis imigrația în masă, din afara Europei, și care astăzi se confruntă cu mari probleme sociale și de siguranță publică. Sper că membrii executivului vor ține cont de jurământul făcut la învestitură și nu vor da curs unor măsuri pe care posteritatea le-ar putea aminti, peste ani, drept probe ale unei politici de-a dreptul anti-românești.”, a spus Daniel Gheorghe.