ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată în ultimii 12 ani, mă voi duce la vot decis să votez pentru cineva, nu împotriva cuiva sau pentru a-mi anula votul. Mă voi duce să votez cu Alianța Noastră România, formațiunea condusă de Marian Munteanu.

Marian Munteanu nu promite să salveze nația sau alte utopii, nu este nici vreun Căpitan, iar formațiunea sa nu se pretinde a fi un partid de sfinți, dar este un început. Un început de normalitate.
 
Oameni buni, uitați-vă la orice apariție publică a lui Marian Munteanu și apoi priviți cu atenție discursurile celorlalți lideri de partid și veți observa ceva foarte important: Munteanu este OM, iar ceilalți sunt niște roboței care repetă niște lozinci de lemn. 
 
Ce fel de oameni pot alege și atrage roboțeii cu limbaj de lemn? Tot roboței teleghidați. Cel mai evident a fost atunci când liderii politici au fost întrebați în cine cred: singurul care a dat un răspuns de om, nu de politician, nu de papagal care vorbește în abstracțiuni, a fost Marian Munteanu. Și cum? Recitând versuri ale poetului închisorilor, Radu Gyr.
 
Nu trebuie să stai la o cafea cu Marian Munteanu - deși nu ar refuza, pentru a înțelege că acest om printre puținii care cunoaște civilizația românească. Și nu mă refer la felul în care ne-au îndoctrinat ăștia - vezi PRO TV care a asociat discursul național cu un bețiv gângav și resemnat, că tot ce-i românesc e rău, ci la ce este bun, creator și ziditor din „Român-ia” noastră, cum ar fi zis Nae Ionescu. Marian Munteanu NU are complexe de inferioritate în fața nimănui: nici a americanilor, nici a rușilor, nici a nemților, nici a nimănui! 
 
În votez pe Marian Munteanu pentru că acest om are o calitate specifică neamului românesc, dar care între timp pare că s-a estompat sub zecile de ani de dictatură: curajul! În Polonia, în Ungaria, în Serbia, în Cehia, în SUA, Marian Munteanu ar fi fost un erou. Un om care a fost gata să moară pentru ideile în care a crezut.
 
Viktor Orban, un individ care în '90 venea la București să învețe din Piața Universității, acum este primul lider chemat de noul președinte al Americii la Casa Albă. Noi am rămas tot la Iliescu & fiii... Unde sunt liderii români de azi? Poate prin vreo antecameră a vreunei secretare de la Bruxelles, Moscova sau Washington...și chiar și acolo stau în poziție de drepți. Uitați-vă cum se comportă liderii occidentali cu Ungaria și cu Polonia și uitați-vă cum ne umplu de respect pe noi, pe români. Nu v-ați săturat să fim tratați ca niște slugi, ca o sub-colonie, ca un asterisc la un capitol scris mereu de alții?
 
Marian Munteanu, deși nu s-a lăudat în gura mare, s-a bătut timp de 26 de ani pentru a promova interesele României peste hotare - indiferent de cine a fost la putere în țară. A pus nația peste simpatii și interese...Este singurul lider român care s-ar putea uita în ochii lui Donald Trump și ar fi tratat ca un egal, nu ca un subaltern imperial de rangul 4.
 
Marian Munteanu nu este grobian, nu este bădăran, nu știe ce-i aia miștocăreala, dar puterea lui cea mai mare este aceea de a ierta. Deși a fost batjocorit, bătut, insultat, calomniat, înjurat de românii lui, el i-a iertat pentru că i-a înțeles. L-a iertat și pe călăul Iliescu - ai cărui fii politici sunt și Dragnea, dar și Băsescu, și Gorghiu, dar și Nicușor, dar nu s-a resemnat. S-a întors pentru a mai încerca, încă o dată, să-i ajute pe românii care l-au bătut pentru că urma „să ne vândă țara”. De vândut, au făcut-o tocmai cei care au instigat atunci la violență...Prin comparație, să ne uităm la șleahta cartienilor, a tăpălagilor, a poristelor, a mândruțelor, a guranilor, a guristelor, care permanent incită la ură, care nu uită și nu iartă, care vor sângele celui care nu gândesc precum vor ei. În țara condusă de aceștia vreți să trăim?
 
Nu în ultimul rând, votez ANR pentru că Marian Munteanu,dar și mulți dintre membri acestui partid sunt creștini practicanți. Dar și competenți, serioși, curajoși și harnici. 
Pentru cei care credința nu se rezumă la un chef de ziua numelui și o cruce făcută prin fața Bisericii, este evident că liderul ANR este credincios. Marian Munteanu nu împarte calendare în prag de alegeri, nu dă iconițe cu ANR pe verso la popor, nu se bagă în față la marile praznice să-l vadă lumea cum sărută sfintele moaște. A fost mereu acolo, în rând și rânduială. A fost unul dintre noi. Sunt convins că dacă va greși, Marian Munteanu o va face din dragoste de neam, nu pentru a satisface niște interese de grup sau externe. 
 
Astea sunt gândurile unui tânăr anonim, cu familie și cu rate și care nu a fost și nu este membru al niciunui partid politic. Sunt gândurile unui om care nu a mai votat din 2004, pentru că nu a mai dorit să voteze cu răul cel mai mic.
Acum am cu cine: votez cu Marian Munteanu!