ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se pare că USR și-a facut un program electoral din a lovi în acest popor despre care afirma sus și tare că dorește să-l salveze. De cine anume? Nu se știe. După ce unii membrii ai formațiunii politice mai sus menționate și-au permis să numească Biserica instituție obscurantistă care dorește întoarcerea societății în feudalism, antidotul constând în lecțiile de evoluționism predate cu bâta, a venit rândul poporului român să fie catalogat, tot de către unii colegi de ai lui Nicușor Dan, drept mamifer biped, înapoiat căruia îi place să trăiască după tradiții și obiceiuri, aluzia la sărbătorile religioase fiind clară. 
 
Toate acestea îmi amintesc de tovărășii lui Petru Groza care pe la sfârșitul anilor 40 înfierau cu mânie proletară orice aplecare a tineretului spre misticism, așa cum era denumită în documentele de partid participarea la slujbele bisericii. Dacă atunci astfel de remarci nu stârneau o revoltă fățișă în sânul populației terorizate de regimul comunist, astăzi când trăim în democrație s-ar putea ca declarațiile unor membrii USR să aibă efect de bumerang.
 
E drept că batjocura la adresa Bisericii ar putea fi bine receptată de o anumită categorie de tineri înclinată spre libertinaj și anarhie însă postura de mamifer biped s-ar putea sa nu convină nici măcar acelor români care nu își fac cruce ori se îndoiesc de existența lui Dumnezeu. Și uite așa acel 11% din sondaje s-ar putea sa piardă un 1 pe drum...