ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CCR a avizat inițiativa constituțională care definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie cu unanimitate de voturi. Curtea a constatat că inițiativa legislativă a cetățenilor intitulată «Lege de revizuire a Constituției României» îndeplinește condițiile prevăzute de art.150  și art.152 din Constituție. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului.

România nu ar fi prima țară în care cetățenii ar modifica Constituția pentru a proteja familia tradițională. Pentru a împiedica căsătoriile între persoane de același sex, astfel de măsuri constituționale s-au luat în Croația, Slovacia,  Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia și Ungaria. De asemenea, Rusia, Australia și India au interzis, căsătoriile homosexuale.
 
În România, mai multe proiecte pentru introducerea "parteneriatelor civile" între persoane de același sex au fost respinse de către Parlament. Principalele culte din România, în frunte cu Biserica Ortodoxă Română s-au pronunțat împotriva adoptării unei legislații care să permită căsătoriile între persoane de același sex.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe le-a cerut colegilor săi să se implice pentru ca referendumul să poată fi organizat împreună cu alegerile parlamentare din decembrie.

”Un partid democratic este chemat întotdeauna să asculte de vocea poporului și să se pună în fruntea cererilor națiunii. Oamenii politici au menirea de a fi expresii ale voinței liber exprimate de către țară. Când un partid renunță la a mai asculta vocea oamenilor riscă să cadă în desuetitudine și să se lepede de vocația democratică. Nu există ,,democrație bună,, ori ,,democrație rea,, precum nu există nici ,,democrație pentru elite,, ori ,,democrație pentru mase,, , există doar democrație exprimată în baza legii și în limitele prevăzute de Constituția României. Un astfel de act legitim, validat fără drept de apel de Curtea Constituțională, îl reprezintă demersul civic cu privire la modificarea art. 48 despre Familie. Ca susținător al acestui demers legal și moral care a consemnat cea mai mare strângere de semnături pentru o cauză înregistrată în istoria României și ca deputat național-liberal îmi manifest surprinderea față de pozițiile unor colegi din cadrul PNL care susțin marginalizarea acestui demers popular și consideră în mod eronat faptul că, noi, semnatarii acestei petiții publice am fi băgat ,,bățul prin gard,,. Majoritatea covârșitoare a parlamentarilor liberali, a aleșilor locali liberali și majoritatea alegătorilor PNL și-au arătat în numeroase situații deplina susținere pentru definirea căsătoriei drept uniunea liberă dintre un bărbat și o femeie. Nu mai spun că la ultimul vot final pentru legalizarea parteneriatului civil dintre persoane de același sex, în Camera Deputaților, acum doar câteva luni s-au înregistrat 298 de voturi pentru respingere, 2 abțineri și un singur vot pentru adoptare (al inițiatorului), așadar votul parlamentarilor național-liberali fiind unanim împotriva acestui proiect normativ. Acest lucru dovedește faptul că în realitate, solicitarea legalizării parteneriatului civil dintre persoane de același sex este aceea ,,non-problemă,, iar nu petiția civică pentru apărarea Familiei semnată de mai mult de 3.000.000 de cetățeni români de toate orientările religioase, de origini etnice și sociale diferite, votanți deopotrivă de dreapta și de stânga. Cred că este de datoria noastră, a parlamentarilor PNL, care reprezentăm un partid istoric purtând o dublă sintagmă ,,națională,, și ,,liberală,, , ca în sesiunea din toamnă, respectând legea și cutumele parlamentare, să fim vectorul politic decisiv care să miște mecanismul parlamentar în vederea convocării referendumului național pentru modificarea art. 48 din Constituția României o dată cu alegerile parlamentare din decembrie!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.