ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După summitul G7, Angela Merkel a declarat că „vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat", într-o aparentă aluzie la relația dintre Europa și SUA.

Angela Merkel a făcut aceste declarații în capitala Bavariei în urma summitului G7 (Germania, Franța, Italia, Japonia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie) de la Taormina, în Sicilia, unde unitatea dintre cele șapte țări cele mai bogate din lume s-a destrămat în fața lui Donald Trump care a refuzat să sprijine Acordul de la Paris împotriva încălzirii globale.

Deputatul Daniel Gheorghe consideră că România trebuie să rămână de partea SUA în această ecuație și să sprijine politica lui Donald Trump, cel care a adus în relațiile internaționale „un plus de naturalețe, foarte necesar într-o lume erodată masivă de aparențe și false etichete”.

„România trebuie să stea alături de Statele Unite și de politica republicanilor americani, nicidecum să adopte o linie de obedienta față de un Bruxelles care nu exportă nici securitate și nici economie precum Statele Unite, ci doar ideologie și birocrație. Donald Trump vine în politica internațională cu un plus de naturalețe, câteodată poate nefiltrat, dar foarte necesar într-o lume erodata masivă de aparențe și false etichete. Sunt convins că în mod cert o administrație republicana nu se va lamenta niciodată în fața terorismului așa precum o face un președinte francez. Partenerul politic și economic numărul 1 al României în sec. XXI este reprezentat de Statele Unite ale Americii!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.