ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A apărut proiectul Marii Moschei ce ar urma să fie construită la București. Moscheea ar urma să aibă o capacitate de 1.500 de locuri. Va avea și un complex, iar construcția ar urma să înceapă anul acesta.
 
Proiectul este extrem de controversat, în condițiile în care mulți bucureșteni se tem că această moschee va atrage islamiști care ar putea plănui organizarea de atacuri teroriste, dar au existat și voci care s-au plâns că, la schimb, România a primit doar posibilitatea ridicării unei mici biserici în Turcia.

Deputatul Eugen Tomac consideră că PSD se află în spatele acestei decizii de construcție a moscheii din Capitală, asta deși s-au declarat împotrivă.

„Deși, public, PSD a avut grijă să se declare împotriva construcției moscheii la București, pe furiș, planul este în derulare și chiar avansează în ritm alert. Aflăm zilele acestea de la Autoritatea afacerilor religioase din Turcia că proiectul este aproape finalizat, construcția urmând să înceapă chiar anul acesta. Pe sistemul „ziua, păcălim, noaptea - construim”.

Nu am fi fost deranjați de cultul lui Ponta pentru Erdogan dacă această opțiune s-ar fi manifestat în spațiul personal al ex-premierului PSD. Iar prin faptul că Guvernul PSD are un vicepremier musulman, am demonstrat toleranță și bună credință a românilor față de minoritățile etnice și religioase cu care a conviețuit în pace de-a lungul secolelor.

Ne deranjează însă faptul că PSD ia decizii pe furiș, sfidând opțiunea majorității românilor și ignorând sensibilitățile politice și culturale ale Europei din acest moment. Am spus-o de nenumărate ori. Musulmanii din România își pot păstra credința și fără a transforma Bucureștiul într-un loc de pelerinaj pentru musulmanii din Europa.”, a scris Tomac pe contul său de Facebook.

În mai 2015, Guvernul Ponta a dat circa 11.000 mp Muftiatului Cultului Musulman din România pentru construirea unei moschei pe Bulevardul Expoziției 22-30 din Capitală. În aprilie anul trecut, Primăria Sectorului 1 a eliberat certificatul de urbanism pentru moschee.

 

Ziua - Catedrală, noaptea - Moschee Deși, public, PSD a avut grijă să se declare împotriva construcției moscheii la...

Posted by Eugen Tomac on 23 Mai 2017