ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Matei Dobrovie (PNL) a reacționat dur după criticile aduse de liderul USR, Dan Barna, modificărilor efectuate la legea care obliga copiii la educația sexuală în școli, în sensul în care acum, părinții sunt cei care-și vor da sau nu, acordul pentru participarea copiilor la astfel de ore.

Dobrovie a remarcat faptul că membrii USR ceartă alte partide, deși recent au pierdut un proces cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care justiția a arătat că partidul lui Barna atrăgea fonduri ilegale.

„Imaculații de la USR ceartă celelalte partide și sunt toată ziua cu anticorupția în gură. Tocmai oamenii noi dau lecții după ce au pierdut un proces cu AEP pentru că încălcau legea. Fantastic!


Astăzi domnul Barna, da acela care a candidat la prezidențiale și ne spunea că dacă ajunge el președinte nu se întâmpla drama de la Caracal, cel care pleda pentru relații economice mai strânse ale României cu Rusia și China, acest Hagi al fondurilor europene și specialist în bani făcuți pe seama persoanelor cu dizabilități (vezi celebra investigație Rise Project), vorbește în continuare despre competență, meritocrație și „fără penali în funcții publice”.

Mai mult, liderul oamenilor noi a sărit ca ars pentru că una dintre foarte puținele priorități ale USR și idei ale sale este în mare pericol: educația sexuală în școli, obligatorie din clasa a I-a. Noroc cu Barna că ne scoate democratic, cu forța, din „captivitatea mentalităților învechite”.

Dacă stimabilul ar mai citi puțin din Constituția României ar afla că la articolul 29 (6) Părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Dar nu se încurcă el cu detalii. Barna este un adevărat model pentru tinerele generații, cel mai în măsură să le educe”, a tunat Dobrovie.