ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Matei Dobrovie (PNL), singurul parlamentar care a votat împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii în Comisia pentru Sănătate a Camerei, a povestit felul în care s-a pus la cale ședința în care s-a dat aviz favorabil acestui proiect de act normativ.

Acesta a spus că ședința a fost ținută secretă de președintele acestei comisii, Florin Buicu, nici măcar, el, în calitate de deputat care a depus amendamente, nu a fost chemat să le susțină.

Deși până la urmă a fost admis la ședință, Dobrovie a constatat că raportul cu amendamentele admise și respinse fusese întocmit înainte de începerea discuțiilor!

„Ziua ca hoții! Astăzi la Comisia de sănătate din Camera Deputaților a avut loc o ședință secretă în care s-a dat raport favorabil legii vaccinării obligatorii. Ordinea de zi a comisiei nu a fost afișată pe siteul Camerei, iar eu ca autor a mai multor amendamente la textul legii NU am fost invitat să le susțin. Nu am fost nici măcar anunțat că va fi ședința cu acest subiect. Nici presa nu a avut acces. S-a procedat în mare secret pentru a trimite raportul în plen chiar a doua zi, după ce doi ani de zile proiectul a stat la sertar. Mare grabă!


Am cerut explicații pentru lipsa de transparență, iar președintele Comisiei, Florin Buicu de la PSD, mi-a spus că s-a cerut aprobare de la BP, că este o ședință tehnică, să fiu mulțumit că nu votează membrii Comisiei ca să fiu dat afară. Tipic! Până la urmă am cerut să înlocuiesc un coleg absent pentru a putea vota.

Abuzurile au continuat. Raportul cu amendamente admise și respinse fusese deja redactat înainte de ședință și nu s-au discutat decât cele pe care voiau să le admită. Nu am fost lăsat să-mi susțin amendamentele respinse, ci au fost picate în bloc.

Este un lucru bun că s-a ajuns la eliminarea unor prevederi extreme și abuzive precum neglijarea medicală, acordul prezumat și decăderea din drepturi a părinților, însă din păcate au rămas obligativitatea și amenzile.

Personal consider că informarea privind eventualele riscuri și efecte adverse este foarte importantă. Vaccinurile sunt și trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o accesează dacă dorește”, a declarat deputatul PNL, Matei Dobrovie.
 
Luni, 3 martie, sute de persoane au participat la un protest împotriva obligativității vaccinării, desfășurat în București în fața Palatul Parlamentului.
 
Proiectul de lege urmează să fie discutat în plenul Camerei Deputaților. Senatul a adoptat proiectul de lege încă din 23 octombrie.