ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Divizarea națiunii, climat anti-parlament sau scoaterea de pe agenda publică a referendumului pentru Familie sunt câteva dintre consecințele demersului președintelui, anticipate de Daniel Gheorghe, deputat PNL în Parlamentul României.

„Recunosc faptul că un referendum pe o temă punctuală de politică este oricând binevenit și are un impact pozitiv asupra sănătății democrației românești. Dar un referendum unde se pune întrebarea dacă suntem de acord cu „continuarea luptei anticorupție și asigurarea integrității funcției publice" seamănă foarte mult cu un proces de conturare a unei noi ideologii de stat și poate fi interpretat chiar și ca o suprapunere peste prevederile articolului 1 din Constituția României”, a spus Daniel Gheorghe.

„Din păcate un astfel de referendum, conceptual iar nu punctual precum cred ca ar fi mai potrivit, ar avea o serie de urmări nu tocmai dorite pentru societatea românească: divizarea pe falii ideologice a națiunii, cultivarea unui climat anti-parlament, legitimarea instituțiilor nealese cu caracter coercitiv drept prima și singura putere reală în stat și nu în ultimul rând scoaterea de pe agenda publică a referendumului pentru Familie pentru care am semnat peste 3.000.000 de români.  Și totuși azi ar trebui să ne bucurăm de Ziua Unirii!!”, a adăugat deputatul liberal.