ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminică, în Parlament, în timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, că discuțiile ar trebui suspendate deoarece „convulsiile sociale" din stradă afectează creșterea economică a țării și pot duce la scăderea PIB-ului.

El și-a avertizat colegii că există posibilitatea unei lovituri de stat și a unui război civil, conform News.ro.

 În timp ce în Comisiile de buget era dezbătut bugetul CSM, deputatul ALDE Remus Borza a intervenit pentru a cere suspendarea discuțiilor.

„În mod normal, raportat la ceea ce se întâmplă azi în stradă, ar trebui să suspendăm dezbaterile pe bugete, pentru că până când nu vom avea o soluție finală la aceste convulsii sociale, care îmbracă germenii unei veritabile lovituri de stat și care pot să degenereze într-un război civil, orice discuție a noastră este de prisos", a afirmat el.

Deputatul a explicat că protestele vor duce la afectarea creșterii economice a țării și scăderii PIB-ului, iar veniturile nu vor putea fi colectate, ceea ce va duce la imposibilitatea de plată în cazul tuturor ministerelor.

Președintele Comisiei de buget din Senat, Viorel Arcaș (PSD), l-a întrerupt în mai multe rânduri pentru a-i cere să revină asupra bugetului și să nu mai facă declarații politice.

„Mulțumim frumos, ajunge. Nu are nicio legătură cu bugetul", a spus Arcaș.

Remus Borza a insistat: „Dacă nu o să avem bani, nu o să putem da la niciun minister, la nicio instituție". Însă președintele Comisiei nu i-a mai oferit cuvântul.