ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL de Bistrița-Năsăud Robert-Ionatan Sighiartău a fost prezent o televiziune locală, acolo unde a discutat despre un subiect sensibil și de mare actualitate în societatea românească, acela al demersului de modificare al Costituției, pe care îl susțin peste trei milioane de români.

„Susțin proiectul de modificare a Constituției propus de Coaliția pentru Familie. Am încercat, atât cât am putut, și în cadrul partidiului din care fac parte, acolo unde am avut posibilitatea, să susțin demersul și să-l explic cât mai bine. Anul trecut a fost acel scandal destul de mare cu familia Bodnariu, o familie care a avut probleme în Norvegia. Atunci, comunitatea creștină din România a avut o tresărire și și-a dat seama că, din nefericire, în partea de Vest a Europei societățile s-au secularizat profund. Și că tot ceea ce înseamnă învățătură creștină a început încet-încet să fie înlăturată din societate. Și atunci Bisericile s-au unit într-un demers pentru a aputea preveni eventualele demersuri de înlăturare a influenței creștine, inclusiv în cadrul familiei. Acest demers are în vedere viitorul societății românești. Nu putem vorbi despre demografie, dacă nu vorbim despre o familie sănătoasă. Nu putem despre demografie dacă nu vorbim despre un bărbat și o femeie, nu putem vorbi despre demografie dacă noi nu suntem pro-viață și împotriva avorturilor.

O societate sănătoasă are la bază o comunitate, o familie puternică și atunci Coaliția pentru Familie și Bisericile au dorit să protejeze conceptul de familie, să-l întărească copiind acel articol din lege în Constituția României pentru a preveni aceste atacuri ale celor care urmăresc într-un anumit fel secularizarea sau schimbarea conceptului de familie. Am o problemă pentru că foarte mulți dintre susținătorii LGBT încearcă să vină să expună societatea românească, pe noi la acest comportament care nu este sănătos... Suntem obligați, noi ca și reprezentanți ai poporului român să punem în aplicare o propunere venită din partea a peste trei milioane de români. Presiunile sunt foarte mari, însă trebuie să ne decidem ce fel de societate vrem, dacă dorim ca o minoritate să-și impună valorile asupra majorității. Vorbim despre o domnie a minorității împotriva majorității... CNCD-ul abuzează pentru anumite puncte de vedere pe care anumiți formatori de opinie le exprimă... Este ciudat să constatăm cu câtă înverșunare încearcă unii în Europa să reducă cât mai mult din influența creștinismului”, a spus Robert Sighiartău la A7TV.      


Deputatul este un susținător al referendumului pentru căsătorie inițiat de Coaliția pentru Familie.