ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Florian, directorul Institutului "Elie Wiesel", este autorul unei cărţi intitulate "Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor”, în care se face propagandă comunismului, informează Cotidianul.
 

Cartea, apărută în colecţia „Ştiinţa pentru toţi” la Ed. Ştiinţifică şi enciclopedică în 1975, a fost ştearsă însă, din CV-ul oficial al actualului angajat al Institului aflat în subordinea Guvernului României.

În volumul respectiv, autorul a citat şase volume semnate de Nicolae Ceauşescu, dar şi lucrările lui Marx, Engels sau Lenin, care sunt menţionaţi cu 10 lucrări.
 
Tatăl lui Alexandru Florian a fost profesor de marxism-leninism în perioada 1949-1989. Alexandru Florian este principalul promotor al legii 217/2015, cunoscută ca legea antilegionară. Comunismul a fost condamnat, oficial, în România ca și regim criminal. În ultimii doi ani, Institutul a primit finanțări publice de 2,7 milioane de euro.

Iată câteva pasaje pe care le scria tânărul, pe atunci, Alexandru Florian:

"Întreaga construcţie a civilizaţiei socialiste se întemeiază pe marile cuceriri ale cunoaşterii şi ştiinţei;
Comunismul este dar chintesenţa cunoaşterii, rodul marilor cuceriri ale ştiinţei şi culturii, rezultatul acumulării şi sintetizării a tot ceea ce a creat mai de preţ mintea omului;
Concepţia filozofică şi construcţia practică în socialism sînt profund ştiinţifice şi revoluţionare, angajate în lupta pentru transformarea lumii, pentru făurirea unei civilizaţii ateiste, în care omul este considerat şi apreciat ca fiinţa suprem creatoare;
Ateismul marxist este dimensiune a concepţiei filozofice şi acţiunii revoluţionare a proletariatului;
Lupta împotriva religiei este concepută ca parte a procesului de înlăturare a puterii politice burgheze, a desfiinţării relaţiilor de exploatare, de instaurare a puterii politice a proletariatului;
Oamenii muncii se înarmează cu ştiinţa, dar construiesc practic un stat ateu. Ei nu se află numai într-o opoziţie teoretică faţă de credinţa în dumnezeu, ci trăiesc şi gândesc în lumea reală, sînt materialişti prin concepţie şi activitatea lor;"