ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul de investigații al CNSAS, Germina Nagâț, anunță că, după doi ani de căutări în arhivele ICE Dunărea și Crescent, a descoperit un document din 1986, cu 45 de milioane de dolari într-un cont prezidențial. 

Pe baza informațiilor din arhiva Întreprinderii de Comerț Exterior Dunărea, înființată de Securitate în 1982, directorul de investigații susține că procurorii ar putea începe o anchetă serioasă, care să scoată la lumină, în sfârșit, ce s-a întâmplat cu banii din conturile secrete ale Securității. 

"Există un document din 1986 cu 45 de milioane de dolari într-un cont prezidențial, care se numea chiar așa. Conturile lui Ceuașescu au existat. Rămâne de văzut dacă societatea românească e interesată să afle până la capăt povestea acestor bani: unde s-au dus, pe ce au fost cheltuiți, cine și cum i-a cheltuit", a spus Nagâț, potrivit b1.ro.