ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scutul antirachetă de la Deveselu, început în 2013 și finalizat anul trecut, în urma unei investiții de aproximativ 800 de milioane de dolari, este operațional de astăzi, la cinci ani de la finalizarea negocierilor România-SUA.

La ceremonia de inagurare au venit mai mulți oficiali, printre care premierul Dacian Cioloș, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și adjunctul secretarului Apărării al SUA, Robert Work. 

Evenimentul, transmis în direct  de toate televiziunile din România, a dat naștere unei situații amuzante. Conferința de presă a oficialilor a fost făcută având în fundal o toaletă ecologică.

Cel care a observat primul acest lucru a fost jurnalistul Adelin Petrișor de la TVR: "Într-o bază care a costat jumatăte de miliard de dolari singurul cadru a fost cu un wc. Nu cred că organizatorii au fost așa de varză, ci cred că rușii s-au infiltrat și ne-au făcut de rahat. E o diversiune rusească", a comentat ironic acesta pe Facebook.
 
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, chiar în momentul ceremoniei de operaționalizare, că baza din România, care găzduiește elemente ale scutului antirachetă, reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei.