ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul universitar Leon Dănăilă, medic primar neurochirurgie, ar urma să deschidă  lista de candidați a PNL București pentru Senat, anunță digi24.ro.

Pe aceeași listă apare și analistul economic Florin Cîțu, în timp ce Adriana Săftoiu este primul candidat pentru Camera Deputaților, secondată de ex-ministrul Eugen Nicolăescu.

Născut în 1933 și absolvent al Facultății de Medicină din Iași și al Facultății de Filosofie-Psihologie din București, Leon Dănăilă este cel care, în 1981, a înființat prima secție de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie vasculară din România.

Medicul lucrează în Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București, pe care l-a și condus, ca director general adjunct, în perioada 1995-2004. Profesorul universitar Dănăilă, membru titular al Academiei Române, va deschide lista de candidați a PNL București pentru Senat, conform unor surse din formațiunea liberală.