ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cenzura Facebook și Instagram ajunge la cote delirante! Aceste două rețele nu doar că l-au blocat pe președintele SUA în exercițiu să se exprime prin intermediul platformelor lor digitale, dar îl și pedepsesc pe Donald Trump pentru turbulențele declanșate de fanii și dușmanii lui la Capitoliu, reducându-l la tăcere pe liderul american pentru cel puțin două săptămâni, până când se va fi încheiat schimbarea de putere de la Casa Albă.
 
Twitter Inc, Facebook și Snap Inc au blocat temporar miercuri conturile lui Donald Trump, grăbindu-se să șteargă afirmațiile sale despre fraudarea alegerilor prezidențiale din SUA, în timp ce sute de susținători „republicani” au luat cu asalt Capitoliul, locul în care parlamentarii urmau să valideze contestata alegere a „democratului” Joe Biden. Twitter nu i-a dat dezlegare lui Trump să vorbească nici în următoarele 24 de ore, iar Facebook i-a suspendat contul pe termen indefinit sau măcar până la finalizarea tranziției de putere de la Casa Albă.

Într-o postare de-a dreptul megalomanică pe Facebook, deținătorul platformei, Mark Zuckerberg, explică de ce nu-i mai „dă voie” președintelui Americii să se exprime pe rețeaua de socializare, considerând că riscurile pentru pace ar fi mult prea mari. Prin acest gest, indiferent de motivele invocate, Facebook demonstrează că se consideră mai presus decât administrațiile țărilor lumii și că are puterea să se implice părtinitor într-o schimbare de regim politic. De altfel, Zuckerberg, pe care nu l-a ales nimeni la conducerea politică, își permite să enunțe care sunt prioritățile țării conduse încă de Trump: tranziția pașnică spre administrația Biden. Mai mult, deținătorul Facebook demonstrează că CENZURA a devenit parte din viața cotidiană a socializării digital intermediate, doar să se găsească un motiv suficient de mare pentru aceasta. Libertatea cuvântului și pluralismul nu se numără printre „standardele comunității”.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul ales, Joe Biden.

Decizia sa de a-și folosi platforma pentru a scuza mai degrabă decât a condamna acțiunile susținătorilor săi la clădirea Capitoliului a deranjat pe bună dreptate oamenii din SUA și din întreaga lume. Am eliminat aceste declarații ieri pentru că am considerat că efectul lor -- și probabil intenția lor -- ar fi de a provoca violențe suplimentare.

În urma certificării rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga țară trebuie să fie acum asigurarea faptului că restul de 13 zile și zilele după inaugurare trec în pace și în conformitate cu normele democratice constituite.

În ultimii câțiva ani, noi i-am permis președintelui Trump să ne folosească platforma în conformitate cu propriile noastre reguli, uneori eliminând conținutul sau etichetându-i postările atunci când acestea încalcă politicile noastre. Am făcut-o deoarece credem că publicul are un drept la cel mai larg acces posibil la discursul politic, chiar și la un discurs controversat. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecție violentă împotriva unui guvern ales democratic.

Considerăm că riscurile de a-i permite președintelui să continue să utilizeze serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari. Prin urmare, prelungim blocarea pe care am pus-o asupra conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nedeterminat și pentru cel puțin următoarele două săptămâni, până când tranziția pașnică a puterii va fi fost definitivată”, a scris Mark Zuckerberg pe pagina lui de Facebook, joi 7 ianuarie 2021.
 
Această recidivă vine la doar câteva zile după ce Facebook a șters un grup de 1,7 milioane de membri intitulat „Joe Biden NU ESTE PREȘEDINTELE MEU!”.