ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a fost învestit la Casa Albă, iar măsurile pe care acesta le-a anunțat i-a făcut pe mulți să spere că lucrurile se vor schimba, nu doar în SUA, ci în întreaga lume.

Dr. Afrodita Iorgulescu a scris un editorial pentru Cotidianul în care analizează cauzele care au dus la înfrângerea democraților în alegeri și faptul că noul președinte al SUA are curajul să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă asta deranjează o mare parte din mass-media americană.

„America și-a pierdut măreția ei de altădată, decăderea ei este evidentă. O dovadă de decădere sunt și modul de desfășurare a campaniei electorale prezidențiale din 2016 și faptul că, deși alegerile s-au încheiat, atacurile murdare continuă, și încă la ce nivel, că se anunță mari proteste contra lui Trump în SUA în preajma instalării sale la 20 ianuarie. Și că în loc să se analizeze cauzele acestei decăderi, care au dus la alegerea lui Trump, se dă vina - fără probe - pe Rusia; "Trump este nelegitim pentru că a fost ales cu ajutorul Rusiei”, spunea recent un congresmen. Adică așa de slabă a ajuns America că Rusia face jocurile în alegerile americane? "Este o rușine” (It is a disgrace) – cum spune Donald Trump.

Și toate aceste minciuni sunt promovate de presa și serviciile americane; să ne amintim de minciunile americane promovate internațional în 2003 că Saddam Hussein deține arme chimice, care au motivat invazia SUA în Irak și uciderea lui Saddam - cu consecințe dezastruoase în Orientul Mijlociu (minciuni recunoscute ca atare ulterior)?!

Donald Trump are curajul să atace falsul jurnalism, dar și serviciile americane - care fac jocuri politice murdare. „Voi sunteți ȘTIRI FALSE” (You’re FAKE NEWS) – i-a spus Trump unui journalist de la CNN prezent la conferința sa de presă din 11 ianuarie. Să amintesc aici că doar postul de televiziune american CNN (care ține cu democrații) este prezent în România – nu și Fox News (care ține cu republicanii) – și ne mai mirăm că toate mizeriile de acolo contra lui Trump sunt promovate (și) în România?. Și în România se practică aceste metode de manipulare, pe lângă focalizarea pe fleacurile din viața internă: dacă critici UE, ești omul Rusiei; dacă critici NATO, ești omul Rusiei, dacă critici America, ești omul Rusiei etc. Mai lipsește să se spună că și Marea Britanie face jocul Rusiei, dacă a decis ieșirea din UE. Mai lipsește să blamăm teatrele noastre, în care se joacă piese rusești (Cehov), și filarmonicile, care interpretează compoziții rusești (Ceaikovski), că fac astfel jocul Rusiei; și alte nebunii asemănătoare”, a scris autorul.

Aceasta continuă să scrie și despre implicațiile pe care le-ar putea avea această schimbare din SUA și pentru România.

„România a dus o politică externă greșită, în opinia mea, după 1990, diabolizând Rusia, în amintirea ororilor bolșevicilor sovietici și cu speranța că așa va face pe placul Uniunii Europene și al Statelor Unite. Rusia încearcă și ea, cred, să uite ororile comunismului pe care l-a trăit. Suntem în anul 2017, se împlinesc în noiembrie 100 de ani de la revoluția bolșevică; se va spune oare cu acest prilej în media noastră - și internațională - cine l-a trimis pe Lenin în vagon blindat din Elveția să facă revoluția bolșevică (că cea din primăvara lui 1917 eșuase)? Se va spune deci oare cine a adus microbul comunismului în Rusia, ca să-i distrugă pe ruși (familia țarului a fost omorâtă, armata albă, țaristă, a fost distrusă) și să se salveze pe ei?

România, ca țară aflată la intersecția lumii catolice și a lumii ortodoxe, trebuia să facă deosebirea între poporul rus și bolșevicii ruși și să devină un punct de echilibru între Vest și Est, între UE și Rusia. România nu trebuia să accepte baze NATO pe teritoriul său, pentru a menaja sensibilitățile Rusiei; o politică de respect reciproc cu vecinii în general, cu Rusia în particular, ar fi fost mai utilă în atingerea scopului național: realipirea Basarabiei și redobândirea tezaurului. O țară mică nu poate câștiga în jocul de șah cu cei mari, dar o remiză este pentru ea o mare victorie. Acum, când probabil America lui Trump se va împăca cu Rusia lui Putin, pe deasupra noastră (ca de obicei, în istorie), România tremură de frică, în loc să se bucure.

La conferința sa de presă din 11 ianuarie, Donald Trump a spus că are nevoie de "puțin noroc” (a little bit of luck) ca să realizeze ceea ce își propune. Îi urez de aceea domnului președinte Donald Trump: mult noroc!”, este mesajul transmis de Afrodita Iorgulescu.

Vezi AICI promisiunile făcute de Donald Trump