ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD Liviu Dragnea i-a criticat de la tribuna Camerei Deputaților, pe premierul Sorin Grindeanu și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, pentru că au absentat de la dezbaterea și votul Legii salarizării.

Ulterior, liderul PSD Liviu Dragnea a revenit și a declarat că ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a procedat incorect și ofensator, el menționând că l-a întristat atitudinea acestuia, dar și cea a premierului Sorin Grindeanu, de a absenta de la dezbaterea și votul Legii salarizării.

 „Da, într-adevăr, este o problemă că azi ministrul de Finanțe (Viorel Ștefan, n.r.) nu a venit în Parlament să susțină legea, cu toate că avea timp. Am puterea politică să-mi asum acest lucru și să îmi cer scuze, ca președinte al PSD, că un membru al Guvernului care trebuia să vină astăzi nu a venit”, a spus Dragnea.

„Este o problemă pe care noi o vom regla în interior în condițiile în care și liderul de grup și-a asumat faptul că ministrul de Finanțe va veni să susțină această lege”, a adăugat Dragnea.

„Era bine să vină și premierul pentru că este o lege - poate cea mai importantă din acest an”, a adăugat Dragnea.

 Ulterior, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, a procedat incorect și ofensator, el menționând că l-a întristat atitudinea acestuia, dar și cea a premierului Sorin Grindeanu, de a absenta de la dezbaterea și votul Legii salarizării.

„N-a fost o poziție foarte confortabilă pentru mine și pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanțe azi nu a fost prezent să spună ceea ce nouă ne-a spus în permanență, și anume faptul că această lege este sustenabilă. Eu, personal, nu am nevoie de această garanție pentru că noi nu am făcut legea în parcul Cișmigiu și acum încercăm să căutăm bani”, a spus Dragnea.

„Faptul că ministrul de Finanțe n-a fost prezent azi, cu toate că liderul de grup se angajase, a fost un lucru care, pentru noi, repet, nu a fost în regulă”, a adăugat Dragnea.

Întrebat ce riscă Viorel Ștefan pentru absență, Dragnea a răspuns: „Nu știu ce riscă. Până la riscuri, vorbim de o certitudine: a procedat incorect.”

Chestionat dacă Viorel Ștefan a procedat ofensator, liderul PSD a răspuns afirmativ.

„Cred că este o ofensă. Putem vorbi de o ofensă”.

Întrebat dacă ofensă este și ce a făcut premierul Grindeanu, care nu a venit la dezbaterea Legii salarizării, deși a fost într-o sală alăturată din Parlament, Dragnea a evitat un răspusn tranșant.

„Nu știu. Aș vrea să nu folosim cuvinte grele, dar pe mine m-a întristat foarte mult această atitudine. Foarte mult. Pentru că vorbim de o lege care schimbă complet istoria României. M-aș fi bucurat ca azi să fi fost prezent tot Guvernul în Parlament, dar probabil că au fost alte evenimente mai importante decât Legea salarizării unitare”, a răspuns Dragnea.

 Liderul PSD Liviu Dragnea a susținut, miercuri, că 99% din Guvern „ține” cu el și că de câteva luni Executivul este „tot prin anticameră pe aici”, el menționând că PSD nu va depune moțiune de cenzură și că el nu ia în calcul demiterea întregului Cabinet.

Întrebat, miercuri, despre posibilitatea de a veni un alt Guvern, Dragnea a răspuns: „Dar de ce vorbim de alt Guvern? Noi încercăm foarte mult să ținem cu acest Guvern”.

Întrebat dacă opinează că Guvernul ține cu el, și dacă este sigur de acest lucru, Dragnea a răspuns: „Eu cred că da. 99% din Guvern ține cu mine. De câteva luni de zile e tot prin anticameră pe aici”. Dragnea s-a referit astfel la anticamera sa de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul PSD a mai spus că nu iau în calcul demiterea întregului Guvern și că PSD nu va depune moțiune de cenzură împotriva propriului Executiv.

„Moțiune de cenzură, PSD nu va depune. Eu nu iau în calcul demiterea întregului Guvern. Eu iau în calcul finalizarea evaluării care trebuie să ne arate dacă programul de guvernare va fi pus în practică în totalitate”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se va opune în condițiile în care majoritatea din conducerea PSD ar decide schimbarea premierului, Dragnea a răspuns: „Eu nu cred că ajungem acolo. Adică sper să nu ajungem acolo, pentru că pe mine mă interesează ca să existe o coerență în actul de guvernare”.

Chestionat ce nu îi convine la Grindeanu, Dragnea a replicat, râzând: „Tocmai am spus că îl iubesc foarte mult. De ce mă întrebați ce nu-mi convine? Totuși...”