ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat duminică seară pe președintele Klaus Iohannis că, în cazul în care va încerca blocarea sau întârzierea legilor adoptate de Parlament, Guvernul va utiliza instrumentul Ordonanțelor de Urgență, acte normative care nu au nevoie de dezbatere parlamentară sau de promulgare din partea președintelui pentru a intra în vigoare.

”Dacă o să ajungem la concluzia că asta se intenționează (blocarea legilor adoptate de Parlament – n.r.) atunci, poate, Guvernul va utiliza Ordonanțe de urgență, pentru că România nu poate rămâne blocată din cauza unor orgolii sau unor supărări. România are nevoie de legi. Dacă se intenționează, și încep să văd că se intenționează să se bloccheze aplicarea legilor sau promulgarea lor, întârzierea lor, atunci Guvernul poate să adopte ordonanțe. Pentru că oamenii au nevoie de măsurile pe care noi le-am promis și noi vrem să le facem.

 Noi nu dăm la o parte măsurile, uităm de nevoile oamenilor, dorințele lor, dorința noasttră de a crește România, lăsăm totul la o parte ca să ne ciondănim și să ne batem în proceduri. Așa ceva nu facem”, a avertizat Liviu Dragnea la România TV.


Întrebat dacă are în vedere inclusiv suspendarea președintelui Klaus Iohannis, liderul PSD a negat. ”Nu, am spus mereu că trebuie avută în vedere ca ultima soluție, ultima soluție pe care nici măcar n-o văd în zare. Nu asta este preocuparea noastră. Categoric nu”, a mai spus Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale, după ce Parlamentul a respins, la finalul lunii decembrie, cererea sa de reexaminare în care solicita excluderea taxei Radio-TV din textul legii. Legea a fost promulgată în ultima zi a termenului legal pe care îl avea la dispoziție.