ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul Sorin Grindeanu și președintele PSD Liviu Dragnea au afirmat că nu se opun organizării unui referendum pe tema luptei anticorupție, deoarece și ei susțin combaterea corupției.
 
„Am văzut adresa Administrației Prezidențiale. Eu chiar un susțin un referendum. Cum să nu susținem ceea  ce scrie acolo - lupta împotriva corupției... Normal, toată lumea o susține”, a declarat Sorin Grindeanu, fiind invitat să comenteze scrisoarea pe care președintele Klaus Iohannis a trimis-o președinților Camerelor și primului-ministru prin care îi anunță de intenția sa de a chema electoratul la urne pentru un referendum pe tema continuării luptei anticorupție și asigurării integrității funcției publice.
 
Președintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat că încă nu a citit scrisoarea lui Iohannis. „O să citesc mâine adresa de la președinte, că nu am ajuns la Camera Deputaților azi și o să vorbesc cu domnul Tăriceanu. Din punctul meu de vedere și noi susținem lupta împotriva corupției. Nu-mi este foarte clar de ce trebuie pusă această întrebare. Nu avem nimic împotriva referendumului. Lăsați-mă să o văd și să discutăm cu colegii din Parlament”, a spus președintele Camerei Deputaților.
 
Pe de altă parte, Dragnea a spus că are unele neclarități în legătură cu demersul președintelui. ”Trebuie să vedem întâi care e oportunitatea. Toți susținem această luptă anticorupție. Dar ce se întâmplă dacă nu vin oamenii la vot și referendumul nu e validat, înseamnă că românii nu susțin lupta anticorupție? Nu-mi dau seama cum a gândit-o președintele”, a exemplificat președintele PSD.
 
Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura pentru organizarea referendumului privind justiția și a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Președintele contestă cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea codurilor penale.
 
„Marți, 24 ianuarie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanșat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituția României, procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice", informează Administrația Prezidențială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă președinților celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menționată.

„Referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu", mai spune Administrația Prezidențială.