ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, marți, trebuie schimbată atitudinea oficialilor, de a lua „notițe” din afara țării, cum ar fi de la Bruxelles, despre ce pot face sau ce nu pot face în România, însă nu a dorit să comenteze faptul că inclusiv fostul premier Victor Ponta a primit în 2012, de la Comisia Europeană, o listă de condiții de îndeplinit.
 
„În primul rând, eu vreau ca noi să schimbăm atitudinea noastră, de oameni care își iau notițe. Așa ceva nu mai trebuie să se întâmple. Noi respectăm toate parteneriatele noastre, cred foarte mult în parteneriatul strategic cu SUA, cred foarte mult în toate parteneriatele cu partenerii noștri din UE, dar relațiile dintre noi trebuie să fie de respect reciproc și de avantaj reciproc", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că „oficialii români nu mai trebuie să meargă nicăieri ca să ia notițe cu ce au voie și n-au voie să facă în țara lor". "Așa ceva eu nu susțin", a afirmat el.

După ce moderatorul interviului i-a atras atenția că poziția lui se aseamănă cu aceea a premierului Dacian Cioloș, care vorbea despre această situație amintind de lista de condiții primită de fostul prim-ministru Victor Ponta de la Comisia Europeană, în 2012, Dragnea a răspuns sarcastic: "Am înțeles, e emisiune despre domnul Cioloș. Marea speranță a politicii externe. Mă rog, este părerea dumneavoastră".

Premierul Dacian Cioloș a amintit, luni, la Adevărul Live, despre lista primită de Victor Ponta de la Comisia Europeană, în 2012.

„În acest an, acest Guvern a avut o mare credibilitate în exterior. Am redus alocațiile din Agricultură. Acesta este modul în care sunt vândut Bruxelles-ului. Am continuat să atragem investiții și să creăm locuri de muncă datorită credibilității pe care am avut-o. Acesta este patriotismul. Să stai vertical în fața celor din afară și să-ți reprezinți țara. Nu eu am primit o listă din partea președintelui Comisiei Europene cu zece lucruri ce trebuie făcute", a spus el.