ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dragnea vrea și el referendum, pe două teme, definirea familiei și eliminarea imunității pentru demnitari.
 
După anunțul șefului statului, că inițiază demersurile pentru un referendum, pe marginea amnistiei și a modificărilor la Codul Penal, Liviu Dragnea a anunțat luni seară că ia în calcul organizarea unui referendum, în primăvară, pe alte teme. Despre președintele Iohannis, liderul PSD spune că își cere suspendare. 
 
Astfel, liderul PSD a anunțat că el însuși va propune organizarea a două referendumuri: unul vizând familia tradițională și altul legat de imunitatea de care se bucură parlamentarii și președintele. 
 
„Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanșăm cu tema «familia». S-au strâns peste 3 milioane de semnături și este o temă de interes major, care ține de substanța societății noastre”, a spus Dragnea la RTV.

„Și eu și premierul știam că președintele va anunța referendumul. E în logica unui om politic care a scăzut în sondaje, a pierdut alegerile și vrea să resusciteze, într-un mod greșit și riscant, niște foști alegători, alegând o cale care nu este corectă și cinstită. Are mai multe ținte, tot ce a făcut de la alegeri încoace dovedește că una din ținte dovedește dorința cu orice preț ca Guvernul să pună în aplicare programul de gucvernare. Știu că e generată de disperare dar nu va avea succes”, a spus Dragnea.

El l-a acuzat pe șeful statului că a incitat oamenii duminică să iasă în stradă. Potrivit liderului PSD, în stradă au fost și oameni de bună credință, dar și oameni aduși de partide și galeriile de la Steaua și Dinamo. „Președintele a instigat și a participat la încălcarea legii, la un miting neatorizat, și-a încălcat jurământul depus”, a mai spus Liviu Dragnea.

Referendumurile sunt programate pentru primăvară, a mai precizat acesta la RTV.