ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că i se pare „foarte importantă” audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în Comisia de control a SRI, deoarce membrii Comisiei trebuie să lămurească „neînțelegerile”, în condițiile în care modul cum colaborează instituțional SRI cu MAI este foarte important pentru tot sistemul de securitate națională.

 „Această audiere mi se pare importantă pentru că e bine ca cei din comisia SRI să lămurească lucrurile, modul cum se colaborează instituțional, cum s-a colaborat instituțional între aceste două structuri importante de siguranță națională - SRI și MAI. Pentru toată țara, și pentru tot sistemul public din România, și pentru tot sistemul de securitate națională, funcționarea și colaborarea dintre cele două instituții este foarte important”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat cum comentează audierile care vor avea loc, joi, în Comisia SRI.

Președintele Camerei Deputaților a susținut că trebuie lămurite „neînțelegerile” din MAI și SRI, pentru ca cele două instituții să funcționeze bine.

„Dacă au fost distorsiuni, dacă au fost neînțelegeri în comunicarea și colaborarea lor, acestea trebuie lămurite și trebuie să înceteze. Sunt două structuri importante. Eu sunt foarte atent ca și dumneavoastră să vedem ce putem afla după aceste audieri, pentru că s-au spus in spațiul public foarte multe lucruri -  cu sms-uri trimise, că s-au trimis informări, că nu s-au trimis. Aceste lucruri trebuie lămurite rapid, pentru ca aceste instituții să funcționeze bine”, a conchis Liviu Dragnea.

Joi vor fi audiați în Parlament, la Comisia SRI, directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful Direcției de protecție a Constituției din SRI, secretarii de stat din Ministerul de Interne, dar și alte persoane cu funcții de conducere în Poliție și Jandarmerie indicate ca destinatari ai SMS-urilor transmise în legătură cu protestele.