ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea, președintele PSD, a făcut o serie de afirmații extrem de grave în această seară.

Acesta a declarat că există un scenariu la care se lucrează intes legat de Comisia Europeană, care ar urma să declanșeze procedura de deficit excesiv asupra României, fapt ce va duce la stoparea alocării fondurilor europene, sursa principală din care guvernul vrea să ia bani pentru a plăti majorările de salarii promise.

Cel acuzat direct este președintele Klaus Iohannis. Dragnea a spus că are informații că planul e pus la cel mai înalt nivel, lăsând să se înțeleagă că președintele ar fi implicat.

”E un plan pentru a decredibiliza guvernul nostru, pentru a genera, în Comisia Europeană, ceva nemaipomenit, nemaiauzit. Comisia să nu aștepte sfârșitul anului și să declanșeze procedura de deficit excesiv. Ăsta e planul, e un plan complex, cu care o să ne batem. Se poate ajunge la blocarea fondurilor europene. Dacă îl continuă, o să discutăm și mai deschis. Și mă refer la cel mai înalt nivel, nu la nivelul 2 sau 3”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.
 
PSD lucrează la o lege a salarizării în sistemul bugetar, proiectul trebuia să fie depus luni la Parlament, dar a fost amânat cel puțin 10 zile.