ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, la România TV, că îi va da în judecată pe cei care au afirmat că a plătit pentru a fi fotografiat împreună cu președintele american Donald Trump, în cursul vizitei sale și a premierului Sorin Grindeanu în Statele Unite, potrivit Digi 24.

Liviu Dragnea a negat că ar fi plătit un milion de dolari pentru a sta la masă cu președintele Donald Trump, menționând că legislația americană interzice cetățenilor străini să facă asemenea plăți. „În primul rând, sper ca această minciună sau prostie să nu ajungă acolo. Există o lege în Statele Unite care interzice oricărui cetățean străin să facă astfel de plăți”, a declarat Dragnea.

El a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au susținut că el și premierul Grindeanu și-au plătit participarea. „O să-i ajut pe cei care au spus minciuna asta să o argumenteze în instanță (...) Vor avea toată posibilitatea să documenteze această afirmație pentru că este bine ca lumea să știe”, a spus liderul PSD.

Acesta a precizat că personalitățile politice cu care s-a întâlnit au fost interesate să vorbească despre România. „Nu era bine pentru noi, ca români, să refuzăm această invitație (...) Nereprezentând statul român, am avut niște întâlniri, iar oamenii aceia au vrut să stea de vorbă cu noi”, a mai spus Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a scris, joi seara, pe Facebook, că a participat, alături de premierul Sorin Grindeanu, la o cină „în format restrâns” cu noul președinte al SUA, Donald Trump, în cadrul căreia i-a transmis liderului de la Casa Albă că România își dorește să ducă parteneriatul strategic cu SUA „la un alt nivel”. „Aseară (miercuri seara – n.r.) am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump”, a afirmat președintele Camerei Deputaților.

Liderul social-democrat a susținut că dialogul cu Donald Trump a fost „cald și deschis”. „I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre România și SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: «We will make it happen! Romania is important for us!» A fost un dialog cald și deschis”, a conchis Liviu Dragnea. 

Președinția a precizat, luni, că practica Statelor Unite la ceremonia de inaugurare a președinților prevede că alte țări sunt reprezentate doar la nivel de ambasador, nefiind invitați șefi de stat sau de Guvern, motiv pentru care România va fi reprezentată de către ambasadorul român la Washington, George Maior.

Invitația primită de Liviu Dragnea este semnată de vicepreședintelui Comitetului de inaugurare, Elliott Broidy. În invitația transmisă lui Liviu Dragnea, Elliott Broidy scrie că va fi „plăcerea" lui de a-l invita pe acesta ca oaspete al său la acest eveniment. Programul vizitei prevedea un dejun privat cu demnitari străini, miercuri, participarea la un concert, joi, precum și o cină oferită "la care își vor face apariția" și Donald Trump și vicepreședintele său. 

Elliott Broidy este vicepreședinte al Comitetului de inaugurare și membru al Partidului Republica, pentru care a strâns fonduri în timpul campaniei electorale. El este om de afaceri. În 2009, a pledat vinovat într-un dosar în care era acuzat de dare de mită și a plătit o cauțiune de 48 de milioane de dolari pentru a evita închisoarea.