ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.

Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.

Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.

Răspunsurile lui Cătălin Ivan, aici. 
Răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu, aici.
Răspunsurile Ramonei Ioana Bruynseels, aici.
Răspunsurile lui Sebastian Popescu, aici.
Răspunsurile lui Ninel Peia, aici
 
Azi, Ion John Banu, candidatul Partidului Națiunea Română:

 

1) În opinia dvs, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie sau pe căsătoria dintre soți?

Între un Bărbat și o Femeie.  Este forma biologică, tradițională pe acest principiu, este baza perpetuării ființei umane.
Intre ..........soți, este o expresie ambiguă, fără logică sau sens.  O expresie folosită pentru a creea confuzie 

2) Susțineți statul național sau doriți crearea unei suprastructuri federale numite Statele Unite ale Europei?

Sunt pentru Națiune, singurul climat social în care cetățenii, indivizii în mod general, se pot simți în siguranță, în mijlocul unui climat familiar, bazat pe aceleași elemente biologice comune, principii tradiționale.  Este formatul ce îl avem dat de sute de mii de ani.

3) Sunteți pro sau contra migrației așa cum este stipulată și definită în Pactul ONU pentru migrație care a fost semnat și ratificat de România? Dacă răspunsul este afirmativ, care ar fi numărul maxim de migranți acceptabil și care ar fi condițiile de îndeplinit pentru primirea lor?

Pactul ONU este în contradicție cu Constituția României care interzice popularea teritoriului ei cu persoane, ființe umane de altă naționalitate.  Asta nu înseamnă ca suntem împotriva unei forme de emigrare sau imigrare, controlată, în și cu diferite scopuri sau motive, personale sau de interes statal. Nu se poate pune o limita educată, trebuie sa fie  în corelare cu alți factori.  Dar nu sa dilueze raportul națiunii,a caracterului uman , social și spiritual al națiunii noastre.

4) Dat fiind prezentul declin al forței de munca din România sunteți de acord cu importul de muncitori? Dacă da, din ce zone ale globului?

Acceptarea muncitorilor economici poate sa aibă avantaje temporare, pentru societate în general sau mai mult pentru anumiți investitori sau antreprenori, proprietari de firme, însă poate avea efecte negative asupra forței de muncă autohtone.  Scade nivelul de plată a forței de muncă ceea ce scade nivelul social al societății. Așa
se adâncește diferența dintre state, în cazul nostru pentru statele din EU. Un nivel scăzut al câștigurilor în România ar incuraja exodul forței autohtone de muncă, mai ales a celei educate, cu efect de reducere a investițiilor în domeniul tehnic ridicat.

5) Sunteți de acord cu implementarea de măsuri pro-nataliste și pro familie (un exemplu ar putea fi modelul polonez sau cel maghiar) pentru a opri declinul demografic al țării?

Orice asemenea măsuri ar putea, și de fapt sunt, discriminări, reducerea drepturilor și libertăților indivizilor. Copiii au nevoie de afecțiune, de grijă și atenție constantă, nu disipată în funcție de număr, posibilități materiale ale părinților pentru buna lor creștere, educație.  Intervenția statului în viata personală a familiilor poate fi o formă de discriminare în aceeași măsură.

6) Sunteți pro sau contra obligativității vaccinării sau al oricărui tratament medical pentru copii, fără consimțământul părinților?

Educația sanitară, grija față de cetățenii care nu pot încă să își exprime opțiunile este binevenită și poate fi obligatorie.  Părintii,  cu toate bunele intenții și dragoste pentru copiii lor pot lua decizii greșite din lipsă de discernământ sau educație medicală.  În concluzie, o reglementare a acestui aspect este necesară.