ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.

Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.

Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.

Răspunsurile lui Cătălin Ivan, aici. 
Răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu, aici.
Răspunsurile Ramonei Ioana Bruynseels, aici.
Răspunsurile lui Sebastian Popescu, aici.
 
Azi, Ninel Peia, candidatul Partidului Neamul Românesc:
 
1) În opinia dvs, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie sau pe căsătoria dintre soți? 

Da. Intre un El și o Ea, este Legea Naturală, este legea lui Dumnezeu. Soț iți poate fi și cel ce te însoțește, adică însoțitor, dar nu făuritor de familie. Interpretarea extensivă a prevederii noastre constituționale conform căreia, in căsătorie, soții pot avea același gen este ticăloasă. Familia naturală, în replica Neamului Românesc se rezumă la zicala folclorica: „să facem CASĂ și COPII” ! Și punctum!

2)Susțineți statul național sau doriți crearea unei suprastructuri federale numite Statele Unite ale Europei? 

Europa nu poate fi o strânsură de regiuni trasate pe criterii administrative de convenienta corporatistă. Adevărata Europă este cea formata istoric din totalitatea națiunilor sale identificate organic prin statele lor nationale. Statele naționale nu sunt doar contururi administrative golite de conținutul lor identitar sau politic. Putem accepta prezența acestei necesitați de armonizare a politicilor, să producem un numitor comun al viziunilor europene, și nicidecum topirea identităților într-un creuzet multiculturalist dezintegrator. Partidul Neamul Românesc este ferm pentru o Europa a Națiunilor, a Națiunilor Identitare și Suverane . Noi chiar am formulat sintagma „NAȚIUNILE UNITE ALE EUROPEI”. Statalizarea europeana ar însemna dispariția Statului National. Este contrar Constituției României. Și sunt convins ca este contrar și voinței marii majorități a românilor pământeni.

3) Sunteți pro sau contra migrației așa cum este stipulată și definită in Pactul ONU pentru migratie care a fost semnat și ratificat de România? Dacă răspunsul este afirmativ, care ar fi numărul maxim de migranți acceptabil și care ar fi condițiile de îndeplinit pentru primirea lor? 

Se speculează o situație nefericita produsă de apariția unor zone de conflicte grave, militare  cu substrat etnic, religios dar de cele mai multe ori subversiv - economic. Se suprapune periculos statutul de refugiat, pe care îl înțelegem , cu cel de emigrant! Refugiatul are un statut aparte, corect stipulate de ONU si protocoalele de la Geneva si Haga. Drepturile lui sunt aparate si aplicate atât timp cât sunt îndeplinite condițiile de refugiat. Refugiații întotdeauna se repatriază odată cu instaurarea ordinii de drept-sociala in tarile de apartenență. Migrantul are alt statut. Esențialmente el apare ca o entitate căutătoare de noi condiții de viata, îndeobște economice. Legitimă sau clandestină, migrația este un fenomen socio-politic generat de sărăcie dar si de mirajul civilizațiilor superior dezvoltate. Migrația în masă este catastrofală. Asa cum s-a întâmplat și se întâmplă în Europa zilelor noastre. Cei care vin nu aduc cu ei decât rezidurile subdezvoltării din care se extrag, dar mai ales produc reculul propriei noastre civilizații etice. Migrantul nu este același cu azilantul. Și as putea continua. Scot la lumină doar câteva dintre mistificările zilei pentru a înțelege ca nu putem fi loc de depozitare a nefericiților lumii, aducând nefericirea în propria ogradă. Dar dacă s-ar produce un dezastru umanitar, ipotetic vorbind, în condițiile jurisdicției de la Geneva, România este parte a solidarității colective internaționale pe toată durata crizei și a celei post criză, până la soluționarea definitivă a situației celora ospețiți pe teritoriul patriei.

4) Dat fiind prezentul declin al forței de munca din Romania sunteți de acord cu importul de muncitori? Dacă da, din ce zone ale globului? 

Nu este nevoie sa aducem pe nimeni. Avem atâția romani pricepuți, care au ridicat țara aceasta din feudalismul târziu, atâta minte și trup românesc pribegit la banul străin! Putem să-i aducem acasă PE AI NOȘTRI, plătindu-I ca la ei! De ce să nu angajăm preferențial emigrantul economic român de afară și să angajez cu stimulente imigrantul sud-asiatic? Importul de muncitori este un semn al lenevirii sociale. Ori noi, românii suntem încă un popor harnic și muncitor. Doar că trebuie să știe pentru ce și pentru cine își rupe oasele!

5) Sunteți de acord cu implementarea de măsuri pro-nataliste și pro familie (un exemplu ar putea fi modelul polonez sau cel maghiar) pentru a opri declinul demografic al țării?

Nu trebuie sa ne ducem la modele străine pentru a revigora biologic neamul românilor. Trebuie doar sa reconstruim încrederea în FAMILIA NATURALĂ,  să instituim, asa cum avem în Programul Politic al Partidului, INSTITUȚIA MAMEI. Să repunem în centrul educației tânărului și tinerei respectul pentru viața pentru a deveni din nou ȚARA VIEȚII, cum ni se spunea în adâncul istoriei noastre. Credeți ca tinerii noștri nu mai știu să se iubească? Și încă cum!!! Dar au spaima zilei de mâine, nesiguranța dar mai ales rătăcirile care li se flutură zilnic de cei care ne vor dispăruți. Nu doar popor numeros ci și sănătos. Și iată cum intram în altă temă… Toate acestea nu se fac peste noapte, dar imposibil de realizat dacă Statul nu este cel visat de Eminescu: un stat românesc, protectorul românității. Noi asta vom face!
 
6) Sunteți pro sau contra obligativității vaccinării sau al oricărui tratament medical pentru copii, fără consimțământul părinților?

Sunt împotriva obligativității vaccinării și al oricărui act medical pentru copii fără consimțământul părinților. Evident că trebuie sa avem o politică de imunizare a populației. Doar că replicile unor evenimente din trecut sau mai recente cauzate de anumite tipuri de vaccinuri aduse de pe aiurea, ne fac să fim precauți. Nu împotriva vaccinării suntem  ci a vaccinurilor care ne ucid copiii. Iată de ce avem nevoie de hipervizarea importurilor de vaccinuri. În țara pionieratului în vaccinuri, nu ar trebui sa cerșim nimic da la nimeni. Institutul nostru  de specialitate a fost pus pe chituci chiar dacă este un obiectiv de Securitate Națională. După cum vedeți, toate rezolvările duc la același final: să trăim, să muncim, să creem, să producem, să facem pentru români. Altfel, ne băgăm în seamă degeaba...