ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.

Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.

Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.

Iată cele șase întrebări: 
 

1) În opinia dvs, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie sau pe căsătoria dintre soți? 

Am susținut public referendumul pentru definirea căsătoriei, atât din Parlamentul European, cât și în țară. Categoric, căsătoria este între un bărbat și o femeie. Mă opun și parteneriatului civil, legalizarea acestuia fiind de fapt o capcană pentru că se ajunge în final tot la legalizarea cuplurilor homosexuale și acordarea de drepturi similare căsătoriilor, cum ar fi dreptul de a adopta copii.

2) Susțineți statul național sau doriți crearea unei suprastructuri federale numite Statele Unite ale Europei? 
Europa a avut drept crez primordial unitatea în diversitate. Astăzi nu mai avem nici unitate, și se dorește a nu mai avea nici diversitate. Susțin statul național, ca depozitar a tot ceea ce este românesc, de la istorie, cultură, tradiții și credință. Sunt pro-european în măsura în care participarea la acest proiect nu presupune renunțarea la identitatea națională.


3) Sunteți pro sau contra migrației așa cum este stipulată și definită în Pactul ONU pentru migrație care a fost semnat și ratificat de România? Dacă răspunsul este afirmativ, care ar fi numărul maxim acceptabil de migranți și care ar fi condițiile de îndeplinit pentru primirea lor? 
 
Sunt de părere că semnarea acestui Pact de către Iohannis reprezintă o greșeală imensă. Dacă vorbim de refugiați, atunci ei trebuie ajutați pentru o perioadă limitată de timp, în funcție de evoluția conflictului armat din țara de origine. Politica privind imigranții trebuie să rămână la nivel de stat membru. Fiecare stat trebuie să aibă libertatea dacă primește sau nu, dacă da, în ce număr și în ce condiții.

4) Dat fiind prezentul declin al forței de munca din Romania sunteți de acord cu importul de muncitori? Dacă da, din ce zone ale globului? 

Nu. Sunt de părere că trebuie să creăm locuri de muncă pentru ca românii noștri să revină în țară. Costurile cu asimilarea și integrarea muncitorilor străini sunt imense. Este mult mai corect și mai simplu să-i convingem pe ai noștri să revină în țară.

5) Sunteți de acord cu implementarea de măsuri pro-nataliste și pro familie (un exemplu ar putea fi modelul polonez sau cel maghiar) pentru a opri declinul demografic al țării? 

Este o măsură urgentă care trebuia luată de foarte mulți ani. Am organizat în Parlamentul European, în această primăvară, primul eveniment pro-viață. Am participat cu toată familia, soția și cele trei fete, la acest Marșul pentru viață din acest an.

6) Sunteți pro sau contra obligativității vaccinării sau al oricărui tratament medical pentru copii, fără consimțământul părinților?
 
 Nu sunt pentru obligativitatea vaccinării. Decizia trebuie să aparțină părinților, în urma unei informări corecte asupra riscurilor la care sunt expuși copiii.