ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea ar fi pregătit să facă concesii UDMR în privința autonomiei, în schimbul votului pentru moțiunea de cenzură împotriva propriului Guvern, Executivul Grindeanu, scrie B1 TV.

Marți, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se va dezbate, printre altele, Proiectul de Lege privind modificarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr.215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Legea administrației publice locale nr.215/2001 reglementează regimul general al autonomiei locale, precum și organizarea și funcționarea administrației publice locale.

De asememnea, legea mai spune că Administrația publică în unitățile administrativ-teritoriale se organizează și funcționează în temeiul principiilor autonomiei locale, descentralizării serviciilor publice, eligibilității autorităților administrației publice locale, legalității și al consultării cetățenilor în soluționarea problemelor locale de interes deosebit.

Legea nr 115 din 19 mai 2015 arată că  "se pot depune candidaturi pentru consiliile locale și județene, precum și pentru primari, și de către alianțele electorale constituite în condițiile prezentei legi, de către organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale prevăzute la art. 8, precum și candidaturi independente. Listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția acelora care conțin un singur candidat”.

Raportul Comisiei juridice și Comisiei pentru administrație publică din 26 aprilie 2017 a fost de respingere, iar decizia Camerei Deputaților este definitivă, fiind Cameră decizională.

Practic, dacă marți se votează Legea, va fi fără consimțământul Comisiilor.

Liviu Dragnea încearcă să obțină cele 233 de voturi necesare, după ce moțiunea a fost semnată de doar 222 de parlamentari.