ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiul maiorului de Securitate Alexandru Iordache, avocatul Adrian Iordache, unul dintre cei membri fondatori ai Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), a demisionat joi, din formațiunea înființată pentru fostul premier Dacian Cioloș, informează Mediafax.

Potrivit Registrului partidelor politice, Adrian Iordache ocupa funcția de secretar general. Istoricul Marius Oprea a spus recent că „eminența cenușie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securității, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache.

Dacian Cioloș a afirmat, marți, că nu a știut cine sunt persoanele care urmau să înregistreze partidul PLUS și că aceștia nu vor ocupa funcții de conducere în cadrul partidului. Fostul premier a adăugat că structurile de conducere vor fi alese sâmbătă, când va avea loc prima Convenție Națională PLUS.

Explicațiile fostului premier au venit în contextul în care istoricului Marius Oprea a spus că „eminența cenușie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securității, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. În replică, Cioloș a scris pe Facebook, că este „sătul de scandal și de mârlănie” și că este epuizant să răspundă tuturor aberațiilor.