ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, a fost audiat la Parchetul General, în dosarul în care se fac cercetări în urma înregistrărilor publicate de fostul deputat Sebastian Ghiță, potrivit Agerpres.

Reprezentanții biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au precizat că Florian Coldea a fost audiat săptămâna trecută de procurori, în calitate de martor în respectivul dosar.

Verificările au fost demarate după ce Sebastian Ghiță a publicat fotografii și înregistrări video în care ar apărea cei doi și familiile acestora, precizând că au avut o relație de prietenie.

Pe 17 ianuarie SRI anunța că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcție.