ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD, prin vocea lui Liviu Dragnea, se remarcă în spațiul public prin atacuri repetate la adresa multinaționalelor. Pe de altă parte, unul dintre angajații Chevron România a devenit consilierul lui Sorin Grindeanu.

Printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial, Sorin Grindeanu a aprobat numirea lui Cosmin Ghiță, 27 de ani, în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. Potrivit CV-ului său de pe LinkedIn, tânărul Ghiță are experiență în energie, minerit, IT, echipamente medicale și administrație publică.

La Chevron a lucrat timp de trei ani, în perioada aprilie 2012-martie 2015, pe postul de consilier, exact în perioada conflictelor de la Pungești.

Concernul american Chevron a obținut autorizație de construire pentru operațiunile din Pungești, județul Vaslui, în octombrie 2013. Opoziția vehementă a localnicilor a dus la proteste violente. În cele din urmă, în 2015, Chevron a anunțat că renunță la activitățile sale.
 
Conform cotidianul.ro, Chevron a părăsit România în 2016 fără să plătească statului român sumele aferente lucrărilor neefectuate în cadrul a trei perimetre concesionate pentru exploararea și exploatarea de gaze de șist, se arată într-un Raport de audit al performanței privind concesionarea resurselor minerale ale țării în perioada 2011-2015 realizat de Curtea de Conturi.