ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul director al Serviciului Român de Protecție și Pază, Dumitru Iliescu, face dezvăluiri șocante pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Iliescu, are a condus SPP-ul între 1990 și 1996, susține că are informații conform cărora Dragnea fusese chemat de Băsescu la Cotroceni și i s-a cerut să numească niște oameni de-ai lui în funcții cheie, iar o tabără din SRI a ordonat să i se facă lui Dragnea două dosare penale, pentru a-l avea la mână.

Iliescu dezvăluie că Dragnea a demisionat în 2009 după o discuție avută cu el. 

Dumitru Iliescu, care a fost și consilier prezidențial pe probleme de siguranță națională în timpul ultimului mandat al lui Ion Iliescu, scrie că ce i se intâmplă zilele acestea lui Liviu Dragnea nu este întâmplător, fiind o țintă a Sistemului.

„Vă întrebați desigur ce l-a determinat pe Domnul Dragnea să se retragă din funcția de ministru de interne, după 10 zile de la preluarea acestui  potofoliu. Înainte de a-l numi,  Domnul Băsescu l-a chemat la Cotroceni unde i-a pus câteva condiții, printre care și numirea unor persoane, agreate de el, în conducerea MAI. Deși Domnul Dragnea a acceptat inițial condițiile, conducerea SRI, pentru mai multa siguranșță a  dispus, unor procurori din DNA, să-i redeschidă acestuia două dosare penale, cu fapte de corupție, care fuseseră soluționate anterior cu NUP. Am fost informat despre această operațiune chiar de o persoană din SRI, prezentându-mi-se și dovezi în acest sens. I-am informat despre situația creată pe Domnul Geoana și pe Domnul Adrian Năstase, cu care Domnul Dragnea avea o relație apropiată. Domnul Năstase mi-a sugerat să am o discuție cu Domnul Dragnea. M-am întâlnit cu Domnia sa într-un salon de protocol la Senat și i-am relatat despre acțiunea ce i s-a pregătit. I-am spus că nu eu sunt cel care decide ce să facă, ci Domnia sa, care în acel moment avea la dispoziție și instrumentele cu care să verifice veridicitatea informațiilor primate”, susține fostul director SPP.

Se pare că în urma acestei discuții și după ce a verificat dacă informațiile lui Iliescu sunt reale, Dragnea a ales să își depună demisia de la conducerea Ministerului de Interne și să se întoarcă la conducerea Consiliului Județean Teleorman, pentru a scădea interesul Sistemului față de el și apropiații săi. 

"După ce s-a documentat în legătură cu speța discutată, Domnul Dragnea a luat decizia pe care o cunoașteți, invocând, în mod elegant,  insuficiența fondurilor alocate ministerului, fapt de altfel real și care a avut și el o importanță semnificativă în conturarea opțiunii sale”, scrie Dumitru Iliescu.

El este de părere că la același tip de presiune este supus și acum liderul PSD, actori principali fiind tot Serviciile Secrete.  "Nu știu dacă faptele ce i se impută sunt reale sau fabricate, dacă sunt parțial reale și parțial fabricate, dar se vede că actorii principali sunt aceiași, adică serviciile secrete. Nu întâmplător i-am trimis un mesaj pe Facebook Domnului Dragnea, înainte de moțiunea de cenzură, în care îi recomandam să găsească o soluție pentru a aplana divergențele cu Domnul Grindeanu, avertizându-l că în caz contrar se poate îndrepta spre falimentul politic”, scrie Iliescu.

Fostul director SPP vorbește în postarea sa și despre acuzațiile aduse de Dragnea lui George Soros și spune că în spatele fundațiilor finanțate de miliardarul american stau tot Serviciile Secrete românești. "Domnul Dragnea este supărat pe George  Soros și fundațiile lui, care, ce-i drept, sunt finanțate de acesta, dar nu el le coordonează, ci acele persoane din serviciile secrete, pe care le-a sponsorizat și fidelizat în toți acești ani și care execută necondiționat ordinele ce sunt transmise în numele acestuia și nu numai ale lui”, susține Dumitru Iliescu.

El este de părere că SRI se implică în continuare în actul de justiție și în jocuri politice. 

"Sper ca noul director al SRI, care pare să facă altă politică decât predecesorii săi, să ia măsurile necesare. De asemenea sper, ca factorii de decizie politică, să părăsească starea de sever handicap vizual și auditiv și să intervină hotărât pentru a pune lucrurile în ordinea lor firească”, scrie Iliescu. Postarea sa termină cu un mesaj tranșant: "Scoateți Serviciile Secrete din jocul politic!”