ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România (AFDPR) îşi exprimă solidaritatea cu Radu Preda, preşedintele IICCMER, şi-şi arată sprijinul pentru toate demersurile sale, inclusiv pentru condamnarea comunismului ca fiind un regim „criminal şi ilegitim”.

"Conducerea Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România (AFDPR), ţinând cont de părerea unanimă a celor 242 de delegaţi ai celui de al XXII-lea Congres, îşi exprimă solidaritatea cu d-l Radu Preda, Preşedintele Executiv al IICCMER, subliniind buna colaborare de până acum, susţinându-l în toate demersurile aflate în desfăşurare cum ar fi:

Amendarea în regim de urgenţă a Legii nr. 217/2015, în sensul eliminării ambiguităţilor, precum şi a posibilităţii ca anumite articole să fie interpretate abuziv şi introducerea în aceeaşi lege a condamnării comunismului ca fiind un regim „criminal şi ilegitim”", se arată în comunicatul AFDPR.
 
"Identificarea şi continuarea trimiterii în faţa instanţelor de judecată a celor ce s-au făcut vinovaţi de crime săvârşite asupra luptătorilor anticomunişti;
 
Continuarea investigaţiilor având drept finalitate recuperarea probelor crimelor comunismului în ţara noastră;
 
Continuarea programului amplu de adunare a mărturiilor de istorie orală, informarea tinerei generaţii prin conferinţe, concursuri, şcoli de vară, simpozioane etc.;
 
Urgentarea şi continuarea demersurilor în vederea înfiinţării, la Bucureşti, a unui Muzeu al Crimelor Comunismului din România (MCCR), un proiect care ar trebui să fie transpartinic şi să ilustreze comunicarea nemijlocită dintre clasa politică şi societatea civilă. Pentru toate acestea, îi mulţumim dlui Preda şi echipei sale de la IICCMER", se precizează în comunicatul semnat de Octav Bjoza, preşedinte AFDPR.