ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România TV a difuzat astăzi o înregistrare video cu Sebastian Ghiță, depre care postul controlat de omul de afaceri susține că acesta a lăsat-o în redacție înainte cu o săptămână. Ghiță susține că a cunoscut-o pe șefa DNA „în sediile SRI” unde au avut loc sute de întâlniri. „Poate într-o zi o să vedem mai multe date. Până atunci vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă își mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dâncu și cu mine și chefuiam cu lăutarii și cântam „La Chilia in port”, varianta pentru statul de drept”, spune acesta în înregistrare.

Totodată, Ghiță redă ceea ce el a numește „dovezi inconstestabile" în legătură cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și legăturile acesteia la cel mai înalt nivel cu politicieni și șefi ai serviciilor străine. Astfel, Sebastian Ghiță arată un document care ar încadra un mail secret al lui Kovesi (vehiculat anterior drept „Cucuveaua Mov”),  în al cărui antet se regăsește adresa Danei Tițian (consiliera Laurei Codruța Kovesi), argument care probează veridicitatea documentului în opinia acestuia.

Sebastian Ghiță spune, de asemenea, că are documente care arată mistificarea dosarelor, că sistemul a devenit un monstru și că deține dovezi despre mailul secret al șefei DNA, Kodruța Kovesi.

Se încearcă întoarcerea votului prin DNA la comanda unor forțe străine, a susținut Sebastian Ghiță, care a mai spus și că Liviu Dragnea a fost amenințat, dar și că el personal a fost avertizat că o să-și vadă familia la închisoare.

„Niciun argument și nicio rațiune nu mă va mai putea face să tac. Ceea ce se întâmplă astăzi în România este o chestiune de nedescris. DNA-ul este instrumentul folosit de mai marii zilei si de catre interesele stăine pentru a zdrobi votul românilor. Liviu Dragnea a fost tot timpul campaniei sale șantajat și amenințat să nu devină prim ministru. În ultima perioadă am fost și eu vizitat de un avocat apropiat al DNA-ului care în mod direct mi-a spus că dacă fac niște denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea mai am o șansă. Ni s-a spus că dacă știu ceva despre familia lui Liviu Dragnea răsplata va fi lipsa agresiunii împotriva familiei mele. Mi-au spus că îmi vor duce mama la DNA. Mi-au spus că îmi vor aresta fratele și prietenii și o să mă întâlnesc cu toți la închisoare", mai spune acesta.

Fostul deputat a vorbit despre dosare care ar fi fost măsluite, acuzând că sute de mii de români au început să sufere fiind târâți prin justiție în urma unor probe contrafăcute.

 Ulterior, Ghiță a precizat și cum a cunoscut-o pe Laura Codruța Kovesi. „Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 și T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 și a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în acești ani. La unele din întâlniri erau prezenți doar generalul Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și un șef al stației CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezența doamnei Kovesi și a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul șef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Ashley, poate actualul șef al doamnei Kovesi''.

Sebastian Ghiță să rămână sub control judiciar pe cauțiune

Judecătorii de la ICCJ au decis, marți, ca Sebastian Ghiță să rămână sub control judiciar pe cauțiune cu interdicția de a părăsi teritoriul României, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de DNA Ploiești alături de foști șefi din poliție și parchete. Decizia este definitivă.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploiești, în dosarul de corupție privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, și nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghiță nu avea dreptul să plece din țară fără acceptul procurorilor pentru că decizia din 16 decembrie, până la judecarea contestației, nu era definitivă. Polițiștii l-au căutat pe Sebastian Ghiță la locuința sa din Ploiești, dar și în alte locuri pe care acesta le frecventa, însă nu l-au găsit, iar în 22 decembrie au anunțat Înalta Curte de Casație și Justiție că fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar pe cauțiune.

De asemenea, polițiștii au informat DNA Ploiești că Sebastian Ghiță nu a fost găsit după ce pe numele lui a fost emis mandatul de aducere.