ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Alina Gorghiu, acuză TVR de cenzură, după ce postul public de televiziune a amânat difuzarea unui interviu acordat de premierul Dacian Cioloș în emisiunea „Viața Satului".

„TVR rămâne, din păcate, prin deciziile șefilor săi fideli PSD, blocată în promiscuitate profesională, oricât de mult ar încerca să se spele la față. Vine un moment când șefimea susținută are de dat înapoi pentru toți anii în care administrația pesedistă le-a acoperit pierderile și lipsa de profesionalism. Acum, îl cenzurează pe Dacian Cioloș pe motiv că este în campanie, dar îl lasă pe Victor Ponta să își etaleze nestingherit meritele. Mai mult, Cioloș nu e candidat, nu e membru de partid, spre deosebire de Ponta care în 26 octombrie când a fost la TVR era și una și alta", a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Potrivit acesteia, „dublul standard al televiziunii publice" ar avea „și o motivație privată", și anume faptul că „unuia dintre șefii obișnuiți cu sinecuri nu i-a fost aprobată candidatura la un post mult râvnit de Consul General".

„TVR rămâne, în ciuda jurnaliștilor care încă lucrează acolo, televiziunea interesului personal, a interesului de grup al PSD, uitând că este susținută totuși din bani publici. De altfel, Dragnea voia eliminarea taxei radio-tv tocmai ca să primească de la stat toată subvenția și astfel să nu mai existe nici măcar o iluzie de independență jurnalistică. Sunt contrariată profund de tot ce se întâmplă, de cenzura impusă și, ce e cel mai grav, am senzația că nu scriu despre România ci despre Turcia sau Rusia. Idolii politici ai PSD", mai scrie președintele PNL.

Alina Gorghiu mai atrage atenția că dacă „societatea civilă, organizațiile de media și CNA-ul nu reacționează", înseamnă că nu se înțelege „gravitatea cenzurii de care este în stare PSD".

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii 'Viața Satului', ținând cont că este perioadă de campanie electorală.